Shock!

június 19.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Kiváló amerikai listás helyezéseknek örülhet Slash, a The Cult és a Six Feet Under

Az amerikai Top 5-ben kezdett Slash új nagylemeze, az általunk is igen nagyra értékelt Apocalyptic Love, vagyis a Guns N' Roses egykori gitárosának továbbra sem kell különösebben aggódnia a jövője miatt. A The Cult szintén két évtizede elért legjobb amerikai eredményét produkálta.

38 ezer példányban kelt el az első héten Slash új albuma, az Apocalyptic Love, amivel a Billboard-lista negyedik helyén kezdett. Ez a szám abszolútértékben némileg elmarad a gitáros két évvel ezelőtti első szólóalbumának 60 ezres eredményétől, de pozícióban csupán eggyel került lejjebb a Top 200-ban, mint az, vagyis Slashnek minden oka megvan az ünneplésre.

A The Cult visszatérő anyaga, a Choice Of Weapon a lista 34. helyén startolt, ami a helyezést tekintve Ian Astburyék legjobb eredménye az 1991-es Ceremony óta (az akkor a 25. helyen kezdett), a legutóbbi Born Into This a 70., a 2001-es Beyond Good And Evil a 37. poszton nyitott a maga idejében.

A fentiek kedvező listás helyezése nem meglepő, az azonban hasonlóan jó hír, hogy karrierje során első ízben Chris Barnes Six Feet Undere is beverekedte magát a Top 200-ba a friss Undead révén. Az album 2700 példányban talált gazdára a tengerentúlon az első héten, ami a 183. helyre bizonyult elegendőnek. Épp lemaradt a legjobban fogyó kétszáz album listájáról az új Sonata Arctica mű, a Stones Grow Her Name (2100 példány), a Rex Brown és Vinny Appice fémjelezte Kill Devil Hill debütálása (1800 példány), a Great White első Jack Russell nélküli anyaga, az Elation és a Firewind Few Against Manyje (1000-1000 példány), illetve a Sabaton új anyaga, a Carolus Rex (950 példány).

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.