Shock!

május 30.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Kiske, Russell Allen és Tony Kakko is szerepel Timo Tolkki rockoperájában

Május 17-én jelenik meg az egykori Stratovarius főnök új projektlemeze Timo Tolkki’s Avalon néven, amely egy komplett metal opera lesz The Land Of New Hope címmel, rajta vendégénekesek és vendégmuzsikusok egész hadseregével. A névsor igen impozáns, a kérdés csak annyi, vajon mennyire tud vele újat mutatni a gitáros ebben a mára akár lerágott csontnak is tekinthető műfajban…

A The Land Of New Hope egy 2055-ben játszódó sci-fi sztorit mesél el, amikor is a Földet sújtó temérdek katasztrófa maroknyi túlélője elkezdi keresni az új remény földjét, egy titokzatos, megszentelt és mesebeli helyet. Az anyag kiadója a Frontiers lesz, Tolkki pedig olyan vendégénekeseket állított csatasorba a megvalósításhoz, mint Michael Kiske (Unisonic, ex-Helloween), Sharon Den Adel (Within Temptation), Russell Allen (Symphony X, Adrenaline Mob), Rob Rock, Tony Kakko (Sonata Arctica) vagy Elize Ryd (Amaranthe, Kamelot). A hangszeres szekciót is komoly nagyágyúk erősítik Jens Johansson (Stratovarius), Derek Sherinian és Alex Holzwarth (Rhapsody Of Fire) személyében. Pár ízelítő videó alább már megtekinthető, kíváncsian várjuk a végeredményt.

A Tolkki helyén Matias Kupiainennel is elég jól elüzemelő Stratovarius új lemeze február 22-én jelent meg Nemesis címmel. A banda Magyarországon is bemutatja az album dalait az Amaranthe társaságában, március 23-án a Club 202-ben. További részletek a Concerto honlapján.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wendigo - Budapest, Vörös Yuk, 2007. február 24.