Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Kiske a Helloweenről: „Ha fizetnének kétmillió eurót, hülye lennék nem megcsinálni”

0903kiskeAhogy beszámoltunk róla, egy speciális turné keretében Helloween dalokat is énekel Michael Kiske, azt azonban eddig nem lehetett tudni, hogy az énekes hosszú évek után nemrég ismét találkozott Michael Weikathtal, a zenekar gitárosával. Kiske szavai alapján a Helloween mindenáron vissza akarja édesgetni őt egy jubileumi turné erejéig, a frontember azonban hajthatatlan.

„Ez nem igaz, a Helloween tagjai hozzák fel állandóan”, válaszolta Kiske a DeadRhetoric azon kérdésére, igaz-e, hogy tárgyalások folynak egy esetleges újjáalakulásról a legklasszikusabb felállással. „Valamiért, nem tudom, miért, de ott van a fejükben ez az egész. Miközben van énekesük, én pedig nem is lennék benne ebben. Nyitott vagyok a békülésre, bármit megbeszélhetünk és kiadhatunk magunkból. Pár hete Svédországban találkoztam Michael Weikathtal, aki roppant kedves és barátságos volt. Egyértelmű, hogy megváltozott a hozzáállásuk felém, mert az évek során rengeteget ártottak nekem. Nem akarom hibáztatni őket semmiért, de meggyanúsítottak egy csomó olyasmivel, amikről tudták, hogy valótlanok.”

Kiske ennek megfelelően nem haragszik Weikathra, de nem akar vele zenélni a jövőben. „A Unisonic tagja vagyok, és nem értem, hirtelen miért változott meg az attitűdjük, illetve miért kellene felsorakoznom egy újjáalakuló turnéhoz. Békülékeny vagyok, de a múltat nem lehet kitörölni. Könnyen megbocsátok, de sosem felejtek. Ebből a szempontból úgy gondolkodom, mint a legtöbb ember: ha valaki elárul, azt mondom, oké, megbocsátok, menj békével, de nem bízom meg benned tovább, mert megmutattad, ki is vagy valójában. Ezzel most nem azt mondom, hogy az emberek nem változhatnak, de sokat kell tenniük annak érdekében, hogy bebizonyítsák nekem ezt. Megértem, hogy a rajongók, akik a mai napig imádják a Keeper lemezeket, reménykednek, és szeretnék, ha lenne ilyen turné, de nem hiszem, hogy tudnának nekem annyit fizetni, hogy csak pénzügyi okokból igent mondjak. A szívem egyszerűen nincs benne. Jó, ha fizetnének kétmillió eurót, hülye lennék nem megcsinálni, de ennyit sosem adnának!”, nevetett az énekes. „Ez sosem lesz opció. A rajongókért sok mindent megtehet az ember, de számomra roppant nehéz lenne ott állni a színpadon, és olyan emberek között énekelni, akik nem a barátaim, akikkel olyannyira negatív emlékek kapcsolnak össze, és akik között elárultnak érzem magam. Talán még a hangom is elmenne.”

Az interjúban Kiske által elmondottak szerint Weikath alighanem azért akart találkozni vele, mert jövőre harminc éves a Helloween, és a csapat speciális megmozdulásokat is tervez a jubileumra. „Jól elbeszélgettünk, de szerintem csak a maga oldalára akart állítani. Arról szólt inkább ez az egész, hogy jól érezzem magam, nem pedig arról, hogy végre letisztázzuk a dolgokat. Szerintem valamit csinálni akarnak, ami jó hatással lenne a karrierjükre.”

Kiske egyelőre tehát kitart a nem mellett, de végülis ennél nagyobb csodákat is láttunk már… A Shock!-nak adott interjújában az év elején egyébként Michael Weikath is azt mondta, hogy ő maga nem feltétlenül akarna ismét együtt zenélni az énekessel.

 

Hozzászólások 

 
+3 #2 Zoli 2013-12-18 22:34
Elismerem Kiske tudását, de az én kedvencem a walls of jericho, úgyhogy inkább azt játsszák el jövőre...
Idézet
 
 
+8 #1 Flagellator1974 2013-12-17 19:40
Az a bizonyos Pecsás-összeborulós-"kibékülős" közös koncert is megmutatta: nincs az a vékony híd, amin a GammaRay meg a Helloween ne tudna átmenni... Deris meg Hansen összekapaszkodv a boogieznak a pódiumon, a Helloween meg életem legjobb Dr. Stein-előadását mutatja be... Mi ez, ha nem örömzene?!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.