Shock!

július 10.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Kirúgta ritmusszekcióját a Journey

Megvált Steve Smith dobostól és Ross Valory basszertől a Journey. A legendás zenekarban üzleti és jogi nézeteltérések vezettek a kenyértöréshez.

0222journey

Ritmusszekció nélkül maradt a Journey, ahonnan egyszerre rúgták ki Ross Valory basszert és Steve Smith dobost. A bonyolult hátterű ügy lényege, hogy a két zenész – legalábbis Neal Schon gitáros és Jonathan Cain billentyűs álláspontja szerint – megpróbálta irányítása alá vonni a zenekar egyik cégét, a Nightmare Productions nevű vállalkozást, és ezzel „saját érdekeiket a csapat érdekei elé helyezték”. Ezzel – az ellenük benyújtott jogi dokumentumok szerint – azt akarták volna biztosítani, hogy jogot szerezhessenek a csapat nevére, és visszavonulásukat követően is garantáltan hétszámjegyű dollárösszegekhez jussanak mindenféle érdemi teljesítmény nélkül. Erre még saját forgatókönyvük szerint sem nyílt volna módjuk, ám ebben a helyzetben Schon és Cain nem látott más lehetőséget a helyzet rendezésére, csak a két zenész eltávolítását. A dokumentumok nem részletezik, pontosan milyen módon próbálta meg irányítása alá vonni a céget Valory és Smith.

Egyelőre nem tudni, kikkel folytatja tovább a koncertezést a csapat, de az idei évre nem is terveztek aktivitásokat, így ezt egyelőre még van idejük kisakkozni. Ross Valory és Steve Smith egyaránt a csapat legklasszikusabb sikerfelállásának emberei: előbbi az 1995-ös újjáalakulás óta most is folyamatosan tag volt a bandában, Smith pedig öt évvel ezelőtt, elődje, Deen Castronovo magánéleti botrányai után tért vissza a fedélzetre.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.