Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Kirk Hammett: „Meg tudom érteni, hogy Dave éveken át rossz passzban volt”

1204kirkdaveDave Mustaine annak idején rengeteget beszélt a sajtóban Kirk Hammettről, és általában nem pozitív előjellel. A Metallica szólógitárosa már kevesebbszer nyilatkozott meg elődjéről, most azonban részletesen szólt a témáról egy interjúban.

„Nos, ami az egész Dave-ügyet illeti, nekem soha, de soha semmi problémám nem volt vele", szögezte le a Word Of Wheeler podcastben Kirk, amikor Mustaine-ről kérdezték. „Mindig is úgy láttam őt, mint egy olyan arcot, aki tényleg nagyon-nagyon szomorú, nagyon dühös, nagyon frusztrált a Metallicával kialakult helyzet miatt, és soha nem is tudta elengedni ezt. Mindig is sok empátiát mutattam Dave felé, mert megértettem, hogy mennyire dühös. Amikor a zenekarod kirúg, az olyan, mint amikor életed szerelme otthagy. De komolyan... Engem sosem rúgtak ki sehonnan, de el tudom képzelni, mennyire szörnyű lehet, főleg, ha olyan csapatról van szó, amelyet tényleg nagyon szenvedélyesen csinálsz. Szóval meg tudom érteni, hogy Dave éveken át rossz passzban volt emiatt."

Kirk szerint ugyanakkor a Metallica harmincéves jubileumi bulijai, amelyeken Mustaine is színpadra lépett velük, némiképp javítottak a helyzeten. „Nagyon jó érzés volt, hogy ő is ott játszott velünk azokban a Kill 'Em All-korszakos dalokban. Teljesen helyénvalónak tűnt számomra, hogy miközben Dave szólózott, átsétáltam Jameshez, és nyomtam vele a riffeket. Nem volt ebben nekem semmi nehézség, és ahogy figyeltem Dave arcát, meg azt, ami áradt belőle, egyértelmű volt, hogy számára mennyire katartikus ez az egész. Azt is láttam, hogy segített neki a dolog. És érdekes, mert azóta szerintem kicsit jobb is vele a kapcsolatunk. Szeretek úgy gondolni erre, hogy pár seb begyógyult akkor, aminek be kellett gyógyulnia."

A Metallica új albuma, a Hardwired... To Self-Destruct november 18-án jelent meg.

 

Hozzászólások 

 
+8 #9 blackmagic 2016-12-06 08:39
Ennek a csalódottságnak és fájdalomnak köszönhetjük a Megadeth albumait! Ennek ellenére megértem MegaDave-et.Kirk nyilatkozata pedig nagyon emberi.
Idézet
 
 
+7 #8 Horváth Attila 2016-12-04 20:20
Gumicsont.
Idézet
 
 
-3 #7 castlereagh 2016-12-04 17:27
Dave Mustaine elatta magát!
Idézet
 
 
+7 #6 Tulus 2016-12-04 13:24
Kirk mindig is egy korrekt arc volt, tisztelem. Ahogy Larsot, Jamest, Robot, és Jasont is.

De Mustaine-t nem tudom tisztelni, még mindig olyat témán lovagol, amit már minimum 20, de inkább 30 éve le kellett volna zárnia. De ezzel csak saját magának árt, hiszen saját magát mérgezi, nem mást.
Ráadásul nem James vagy Lars az oka annak, hogy ki lett rúgva a Metallica-ból, hanem saját maga. Ideje lenne belátni a saját hibákat, és nem másokat okolni.
Idézet
 
 
+24 #5 Kondi István 2016-12-04 13:09
Azért Larsnak is vannak rendes, korrekt megnyilvánulása i. Ezt nemrég olvastam pl a Hammerworld-ön: "Amikor épp egy gyilkos dobszólót nyomatsz, min szokott járni az agyad ?"

"Több dobleckét kellett volna vennem. Remélem, hogy a hangmérnök annyira felnyomja a hangerőt, hogy az elrejti a hiányosságaimat . Most az összes néhai nagy dobos forog a sírjában... És az utolsó gondolatom: 'Mivel én állítom össze a műsort, emlékeztető magamnak: holnap hagyd ki a programból a One-t!'"
Idézet
 
 
+8 #4 Jackson 2016-12-04 12:42
Lars nem tud dobolni...hmmm,még is millókat inspirált hogy dobosok legyenek!!Tele van a jutub,az ő témáit ütő dobosokkal!!!Cs ak annyi a probléma,hogy már nem tizenéves,és őt is emberből faragták!!! Lars nélkül nem lett volna Metallica!!! ő kellett,és kell a mai zenei életbe is!! Tud ő dobolni,a saját szintjén!!!
Idézet
 
 
-1 #3 Codename333 2016-12-04 11:28
Én nem tudom megérteni mustaine-t....nem rég néztem emg a Somekind of monster dokumentum filmet a metallica-ról...lehet nem mai...de dave abban is uyganúgy vinnyog.....még miután több mint 10 millió vagy akár több lemezt si eladott a megadeth-el...képtelen volt már régebben is értékelni a saját sikereit....én mustaine-t mindig is egy hiszits kurvának tartottam a metal-ban akinek "megengendték" h befusson....ha még mindig ez a téma ennyi idő után is akkor meg pláne nevetséges....el kéne már engedni ezt a témát.Nagyon rég el kellett volna.Bár én sztem ha anno nem basszák ki mustaine-t akkor leeht ma már abszolút nem is lenne metallica.....Hetfield és mustaine megölték volna egymást....
Idézet
 
 
+15 #2 BSND 2016-12-04 10:10
Idézet - valarmorgulisz:
Kirk mindig is roppant tisztességes, korrekt csóka volt a szememben, ellentétben Lars-szal és James-szel. Szerintem ő ezeket tényleg komolyan mondja, főleg mert ritkán nyilatkozik, úgyhogy ez szép gesztus.

Ráadásul Lars dobolni se tud!
Idézet
 
 
+51 #1 valarmorgulisz 2016-12-04 09:35
Kirk mindig is roppant tisztességes, korrekt csóka volt a szememben, ellentétben Lars-szal és James-szel. Szerintem ő ezeket tényleg komolyan mondja, főleg mert ritkán nyilatkozik, úgyhogy ez szép gesztus.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.