Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

King Diamond: teljesen új szinteken?

Már a Metallica egyik decemberi születésnapi koncertjén megejtett Mercyful Fate jelenésből is sejteni lehetett, hogy King Diamond felépült a szívműtét után, most azonban újabb tényező utal arra, hogy a legendás énekes hamarosan visszatér a metal színtérre: King ugyanis két koncertügynökséggel is leszerződött.

King Diamond az ICM, illetve a The Agency Group illetékeseivel állapodott meg a jövőre nézve: előbbi Észak- és Dél-Amerikában, utóbbi Európában és a világ többi táján szervez majd bulikat neki és zenekarának. A két személyes felelőst King kiadója és régi barátja, a Metal Blade főnök Brian Slagel ajánlotta az énekes figyelmébe. „Mindannyian egyetértünk abban, hogy amikor elérkezik az idő a King Diamond színpadi visszatérésére, teljesen új szintre kell juttatnunk a zenekart. Néhány héten belül ismertetjük a terv első lépéseit”, áll King nyilatkozatában.

Az énekes 2010 végén súlyos szívműtéten esett át, azóta egészen mostanáig lábadozott. Mivel azelőtt komoly fájdalmakat okozó gerincsérvvel is küzdött, legutóbbi lemeze, a 2007-es Give Me Your Soul... Please megjelenését már nem is követhette rendes turné. Az 55 éves King Diamond a mostani Metallica fellépést megelőzően utoljára 2008 nyarán állt színpadon, méghozzá szintén James Hetfieldékkel adta elő azt a Mercyful Fate egyveleget, ami eredetileg a ’tallica 1998-as Garage Inc. feldolgozáslemezén szerepelt. Nem kizárt, hogy előbb-utóbb a Fate sztorinak is lesz folytatása.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.