Shock!

április 28.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

King abszolút nem beszél Arayával, Lombardo pedig „halott” számára

Részletes interjúban mesélt szólózenekara létrehozásáról Kerry King. A Slayer volt gitárosa sem Tom Arayával, sem Dave Lombardóval nem tartja a kapcsolatot, és legalább tíz évre tervez a most összeállt önálló formációval.

0206kfk

A régi slayeres kolléga, Paul Bostaph dobos mellett Mark Osegueda énekes (aki egy posztban megerősítette: emellett továbbra is a Death Angel tagja marad), Phil Demmel gitáros (Machine Head, Vio-lence) és Kyle Sanders basszer (Hellyeah) alkotja Kerry King szólózenekarának felállását. A Kerry neve alatt futó formáció első nagylemeze From Hell I Rise címmel, május 17-én jelenik meg, és a gitáros a Rolling Stone-nak az első dal, az Idle Hands bemutatásával párhuzamosan részletes interjúban mesélt az utóbbi évek történéseiről, illetve az új csapatról. Utóbbiról immáron az első fotó is nyilvánosságra került a Slayer korábbi gitártechnikusa, Warren Lee jóvoltából.

Mint Kerry elárulta, a zenekar esetében eleinte fontolgatták a King’s Reign és a Blood Rain neveket, de különböző okokból mind kiesett a rostán, és végül a logó hatására döntött saját nevének használata mellett. „Tudtam, hogy Paul velem tart – mondta a tagság véglegesítéséről King. – Eredetileg Gary Holtot is be akartam vonni, de minél távolabb kerültünk a Slayertől, annál inkább úgy gondoltam, hogy akkor Slayer Lightnak vagy Baby Slayernek neveznék az emberek a zenekart. Eleve így is mindenki ezt mondja majd, ezért aztán nem akartam tovább táplálni a tüzet. De nem vesztem össze Garyvel, meg semmi. Demmel 2018 végén négy koncertre ugrott be Gary helyére, és nem hiszem, hogy én képes lennék bármilyen zenekar esetében arra, amit ott véghez vitt. Két napja volt arra, hogy figyeljen bennünket, és tudja, hol robban a piró, meg milyen a műsor ritmusa. Ezek alapján Bostaph vetette fel, hogy akár őt is bevehetnénk. Írtam neki egy üzenetet, és az a válasz érkezett, hogy benne van, épp tegnapelőtt lépett ki a Machine Headből… Mondtam is, hogy tökéletes. Sokkal technikásabb gitáros, mint gondoltam, és ugyanúgy a kaliforniai thrashszíntérről érkezik, mint én. Kérdezgette menet közben, hogy nem tartom-e ezt vagy azt a szólóját túl dallamosnak, de mindig azt mondtam: haver, a te szólód, hacsak nem bántóan béna, nem nyúlok hozzá. Nagyon tetszik, amit hozzátett a lemezhez, még ha ez nem is volt olyan sok, mert ritmusgitározni nem hagytam.”

1120kfk

Mindez persze nem újdonság. „A ritmusozás az én feladatom, nemcsak most, hanem nagyjából a ’90-es évek eleje óta minden ritmusgitárt én játszottam fel a Slayer-lemezekre is. A basszust pedig mindig én nyomtam fel, Tom nem igazán. Kyle Sandersnek viszont már küldtem korai demókat is, csak Paullal meg velem, basszus nélkül. Három nap múlva basszustémákkal együtt kaptuk vissza az anyagot. Na, ilyet sem csinált még nekem senki… Mintha hirtelen minden megvilágosodott volna.”

Énekfronton évek óta rebesgették, hogy King Phil Anselmóval alapít majd új zenekart, és a gitáros most megerősítette: valóban léteztek ilyen tervek. „Szó volt róla. A menedzsmentem, az ügynököm, a kiadóm egyaránt Philt akarta. Jó barátok vagyunk, én viszont az elejétől fogva úgy gondoltam, nem ő lesz az emberem. Ennek semmi köze a képességeihez, egyszerűen csak tudtam, hogy nem ő a megfelelő választás ide. És amikor hallod Markot a lemezen, tudni fogod, hogy ő kellett ezekhez a dalokhoz. Ugyanakkor kellő gondossággal kellett eljárnom, hiszen ha Philipet vesszük be, egyből kezdhettünk volna arénákban: akkor nyomhatjuk az új dalokat, Panterát, Slayert, és a rajongók is boldogok. Szóval igazából akkor dőlt el a dolog, amikor beütött a Pantera-dolog” – fogalmazott King. Amikor nekiszegezték a kérdést, hogy az ő bevonása felmerült-e a Pantera visszatérésébe, sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta az értesüléseket.

Az interjúban természetesen a Slayer 2019-es leállása és az ehhez vezető út is szóba került. „Tom adott egy interjút valami kölyöknek turné közben, és azt mondta: le kell ülnöm Kerryvel dumálni, mielőtt a következő lemezről beszélünk. Mondhatta volna, hogy talán nem akar újabb albumot, vagy előbb megbeszélhette volna velem is a témát, mielőtt lenyilatkozza ezt… Én meg: na, bazmeg, ez vajon mi lesz? És akkor közölte, hogy részéről ennyi volt. Mondtam neki: nem erre számítottam, de ha már egyszer így döntöttél, nem akarlak lebeszélni róla, mert a szíved onnantól úgysem lesz benne. Szerintem egyszerűen csak belefáradt a turnézásba, és otthon szeretett volna maradni. Egyikünk sem keresi különösebben a reflektorfényt, de Tom különösen nem, Jeff pedig valódi remete volt. Én jól viselem az ismertséget, valakinek ezt is vállalnia kell.”

slayer_k2019_07

Araya és King persze sosem voltak barátok, és ennek még az utolsó években is akadtak következményei. Így például komoly feszültséghez vezetett, amikor Araya a zenekar közösségi felületein megosztott egy mémet, amin Donald Trumpot a Slayer tagjai mellé montírozták. „Rohadtul feldühített. Annyira persze nem, hogy emiatt kilépjek a saját kibaszott zenekaromból, de azért szóltam neki, hogy haver, az ilyesmire ott vannak a saját felületeid, a zenekarban egyedül te foglalkozol ezzel az idiótával, de ha kiteszed, onnantól mindenki azt hiszi, hogy mindannyian őt támogatjuk. Miközben sem én, sem Gary, sem Paul nem támogattuk Trumpot, ez kizárólag Tom véleménye volt, nem a miénk. Én biztosan nem csináltam volna vele ilyet. De Tommal valójában sosem pendültünk egy húron. Ha én csokis shake-et kérek, ő tuti vaníliásat akar. Ha megkérdezik tőlem, milyen színű az ég, és azt mondom, kék, Tom azt fogja válaszolni, hogy fehér. Egyszerűen más emberek vagyunk, és ahogy teltek az évek, egyre inkább kiütközött a dolog. Kicsit ő is kedveli a tequilát, én meg nagy tequilás vagyok, szóval iszunk egy felest közösen, aztán mindenki megy a maga dolgára. Sosem lógtunk együtt, mert nagyon mások vagyunk, de nagyszerű zenét alkottunk együtt, és remek koncerteket adtunk.”

Ennek megfelelően nem különösebben meglepő King válasza, amit arra a kérdésre adott, hogy beszélt-e Arayával a Slayer búcsúkoncertjei óta. „Semmit. Még egy üzenetet vagy e-mailt sem váltottunk. Mindenki mással beszéltem telefonon, üzenetet vagy e-mailt küldtünk, de vele nem. Persze ha megkeresne, valószínűleg válaszolnék, bár ez talán attól is függ, mi a téma. De pillanatnyilag nem kívánom a halálát.”

slayer_k2019_06

Ennél súlyosabb a helyzet Dave Lombardóval. „Lombardo számomra halott – zárta rövidre a zenekar volt dobosával kapcsolatos érdeklődést Kerry. – Épp úton voltunk Ausztráliába, amikor telehisztizte a médiát, és rohadt kellemetlen helyzetbe hozott vele. Miközben kizárólag én tartottam a zenekarban. Tom már korábban is meg akart válni tőle, Jeffet meg épp akkoriban csípte meg a pók, szóval nem játszott velünk. Én viszont azt mondtam: szükségünk van Dave-re, a rajongók nem fogják megérteni, ha pont most válunk meg tőle. Aztán jött ez a dolog Ausztráliával. Nagyon megnehezítette a dolgomat. Egyből arra gondoltam: haver, csak és kizárólag miattam lehetsz itt! Úgyhogy én is odáig jutottam, hogy menjen a picsába. Lombardóval az a baj, hogy roppant befolyásolható. Csakis az akkori ügyvédjére hallgatott, és az a nő azt hitte, annyit keresünk, mint a Metallica. De hát bazmeg, sosem kerestünk annyit. Szóval teledumálta a fejét baromságokkal, Dave pedig egyből azt hitte, többet kellene kapnia, mint amennyit kap. Elég lett volna megkérdeznie valakit, aki tényleg tisztában volt a helyzettel, és nem csupán azért nyalja a seggét, hogy rajta keresztül több pénzt facsarjon ki magának. Végül Jeff szavazata döntött Paul visszavétele mellett.”

A fentiek fényében nem nagyon érdemes a Slayer visszatérésében reménykedni. „Van egy új zenekarom, ami ugyan nem a Slayer, de úgy szól, mint a Slayer. Ma is élvezem, hogy ilyen zenét játszom, szóval nincs szükségem a Slayer visszahozatalára. Ma már úgysem fogynak a lemezek… Csak kell, hogy legyen egy produktumod, és az emberek tudják, mit játszol, ha mész hozzájuk koncertezni. Hogy lesz-e még Slayer-turné? Eléggé biztosra veszem, hogy nem. Hogy egy koncertet el tudok-e képzelni? Bizonyára létezik forgatókönyv, ami szerint igen. De hogy lesem-e az alkalmat? Nem. Épp most készülök beindítani a pályám új szakaszát. Szóval ha összejön, összejön. De most a következő legalább tíz évben ezt fogom csinálni.”

kerryking_cA Josh Wilbur producerrel készített album dallistája az alábbi:

01. Diablo
02. Where I Reign
03. Residue
04. Idle Hands
05. Trophies Of The Tyrant
06. Crucifixation
07. Tension
08. Everything I Hate About You
09. Toxic
10. Two Fists
11. Rage
12. Shrapnel
13. From Hell I Rise

Az Idle Hands című dal máris meghallgatható. King és zenekara nyáron már Európában is felbukkan, a Nova Rockon például ott lesznek.

 

Hozzászólások 

 
#67 Windir 2024-02-12 15:32
Az Urachel tavaly megjelent albumának borítója is nagyon hasonlít ehhez. A világ ismét csak kullog a magyarok után.
Idézet
 
 
#66 dreambarker 2024-02-12 14:44
Idézet - Veres Gábor:
Idézet - dreambarker:
Idézet - Veres Gábor:
Egy bunkó.
De ìgy szeretem


Ja-ja. Én is így vagyok vele. :)


Tahóság tekintetében el lennék ragadtatva egy King/Glen Benton kollabtól :-)


Új Deicide és új KK és még a borítók is hasonlóak:
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0yVVuYM76BQnRNHBNuBDpeY1LANzgAFvncUNTC1wnTM69HBj8gvD5EVEPBKW93Upzl&id=100027792200504
Idézet
 
 
#65 rockart 2024-02-09 21:11
Azért az megrémiszt, h az itteni hozzászólók között még akad olyan, aki a slayer kirakat sátánizmusát valósnak hitte. :)
A zene meg annyira slayer, h nyugodtan adhatta volna King bármelyik nevet ennek a formacionak, amiket emlitett az interjú során, mint lehetséges befuto, mert a slayer bélyegét már úgysem mossa le magáról.
És mivel ez a zenekar csak egy slayer utód probalkozas, igy nem nagyon tud ezzel már elérni engem.
Azon meg nem értem mit kell kiakadni, h őszintén elmondja véleményét, kapcsolatát korábbi társairól. Most az jobb lenne, ha elbábozzák nekünk, h milyen kurva joban vannak, mikozben nem?!
Idézet
 
 
#64 ztzo 2024-02-09 21:11
Idézet - Rcooley:
Idézet - bogar:
Idézet - Rcooley:
Ez a szappanoperás picsogás alapból is ciki és gyerekes, de egy Slayernél hatványozottabb an! Hiszen őket a zenéjük alapján mindenki komolynak, érett és kemény figuráknak tartja, akik nem drámáznak meg rinyálnak. Erre meg olyanokat hisztiznek, hogy azt a Mötley Crüe vagy Aerosmith is megirigyelné, de nekik az még jól is áll, na de a sátánista slayernél? Más extrém bandákban is vannak gondok, de azok legalább tudják kezelni, mint pl a Mayhem. A Slayer is inkább kussolna, aztán szép csendben nyirnák ki egymást, de ez így nagyon nem METAL!


Ugye csak egy troll vagy, vagy csak nagyon fekete a humorod!?
Tényleg a Mayhem-et hozod fel a konfliktuskezel és példájának? Azt a zenekart ahol mészárolták egymást a tagok?
Hát ez vicc!
Egyébként nézz utána a 4 four másik három tagjának és mindenhol találsz szaftos dolgokat. A Metallica filmet is forgatott belőle, a Megadeth szintén nyitott könyv, de az Anthrax is iszonyat bénám kezelte Belldonna-t mindig. De a Slipknot is felettébb elegáns az ilyen ügyekben.
Szóval, jobb, ha mégis troll vagy, mert ez így orbitális öngól! :-D

Jó, de azok azért másak! A Big4 másik három tagja nem a sátánról, halálról, vérről szól, zeneileg sem olyan sötét és durva, sőt sokszor rockosabbak, lazábbak! A Slipknot is eleve ilyen cirkuszi, meg a zene is alter meg nu metal sokszor. De a Slayer, az más. A hithű, véres, gonosz metal megtestesítői, Lucifer földi helytartói, ahol nincs hely emberi érzelmeknek meg hisztinek. Csak úgy mint a black és death metal nagyágyúinál!


Az! Sőt Kerry King annyira nem rinyál, hogy amikor nem ízlik neki a pizza amit rendeltek az asszonnyal akkor kimegy a garázsba egy doboz 6-os csavaranyáért és azt tesz feltétnek a tésztára. S ne felejtsük el a 80-as évek legendáját, hogy ők a koncerten embereket darabolnak.... Azt látom személyeskedve ": barátom" , hogy te hinni akarsz de nagyon. Nem, nem az Istenben, abban nem, egyszerűen hinni akarsz ebben amiket összehordasz, az ügyben, a mozgalomban, a metálban "az ez valami másban" hívd bárminek... s el sem gondolkozol azon, hogy ez ugyanaz a fanatikus hit amit pont kritizálsz a kereszténység képében. Sokat tudnánk erről mesélni neked 50-felé közelítve....felnőve, megértve, átlátva dolgokat.
Idézet
 
 
#63 Montsegur 2024-02-09 18:53
Idézet - Sinisterelnök:
Idézet - Montsegur:
Azért csak nem pártolt még el mindenki a metáltól. Öröm látni, hogy egy ilyen unalmas szám ennyi hozzászólást generál. Mi lett volna itt, ha még jó is?! :)))

Ki mondta, hogy nem jó, hapsikám?


Nem azt írtam, hogy nem jó. Azt írtam, hogy unalmas. Ami még rosszabb. A dedós körítésről nem is beszélve. Ha már valaki durva, de jó zenét akar csinálni durva körítéssel, legalább csinálja úgy mint mondjuk a Dying Fetus a legutóbbi lemezén. Na az például jó. Majd csekkold le.

(Ja, és a Slayer-től a Reign-Seasons-South ott van az abszolút kedvenceim között. De az régen volt...)
Idézet
 
 
#62 shmonsta 2024-02-09 13:50
Előkerült a hatodikos matekfüzete, amiben tervezgette, hogy egyszer metálzenész lesz, onnan lett a logó, a cím meg a szöveg? :)
Idézet
 
 
#61 Sinisterelnök 2024-02-08 18:07
Idézet - Montsegur:
Azért csak nem pártolt még el mindenki a metáltól. Öröm látni, hogy egy ilyen unalmas szám ennyi hozzászólást generál. Mi lett volna itt, ha még jó is?! :)))

Ki mondta, hogy nem jó, hapsikám?
Idézet
 
 
#60 Claudius Oltarimanus 2024-02-08 14:14
Amúgy a nyolcadik dal egy Ugly Kid Joe feldolgozás? :D
Idézet
 
 
#59 Vermin 2024-02-08 12:09
Nem rossz zene ez...
Idézet
 
 
#58 vova666 2024-02-08 10:46
Idézet - Veres Gábor:
Idézet - dreambarker:
Idézet - Veres Gábor:
Egy bunkó.
De ìgy szeretem


Ja-ja. Én is így vagyok vele. :)


Tahóság tekintetében el lennék ragadtatva egy King/Glen Benton kollabtól :-)

Idézet - Veres Gábor:
Idézet - dreambarker:
Idézet - Veres Gábor:
Egy bunkó.
De ìgy szeretem


Ja-ja. Én is így vagyok vele. :)


Tahóság tekintetében el lennék ragadtatva egy King/Glen Benton kollabtól :-)


Mustaine-t is vegyék be, meg Corey Taylort is...
Idézet
 
 
#57 Claudius Oltarimanus 2024-02-07 22:47
Idézet - Draveczki-Ury Ádám:
Idézet - bogar:
Ez valszeg hozzáállás kérdése. Nekem a Slayer nem sátánista, hanem sokkal inkább egyház és keresztényellen es.

A vállaltan hívő keresztény Arayával, nyilván. :) A napnál is világosabb. A Cannibal Corpse tagjai pedig gyűlölik az embereket, azért írnak belezős meg mészárlós szövegeket. Joey DeMaio pedig bármikor, egyetlen pillanatra is komolyan gondolt bármit, amit leírtak és megénekeltek a Manowarban a metál ellenségeiről meg a többi baromságról.

Szerintem nem ártana, ha mindenki lépne egyet hátra, és nem venné még 2024-ben is olyan komolyan a műfajra az elmúlt ötven évben rárakódott végtelenül ostoba, belterjes, elitista ideológiai maszlagot, mintha 1988-ban járnánk. Amibe az a vakhit is beletartozik, miszerint a metál valamiféle minden más zenei műfajnál magasabb rendű művészi kifejezésmód, nem pedig a szórakoztatóipa r szerves része, annak összes velejárójával együtt.


Lehet, hogy a Manowar vénségére önmaga paródiájává vált, de szerintem annak idején igenis hittek a zenéjükben. Ha csak szimplán szórakoztatóipa ri termékként tekintettek volna magukra, akkor az első album után elmentek volna egy kommerszebb irányba szerintem.
Idézet
 
 
#56 Montsegur 2024-02-07 18:16
Azért csak nem pártolt még el mindenki a metáltól. Öröm látni, hogy egy ilyen unalmas szám ennyi hozzászólást generál. Mi lett volna itt, ha még jó is?! :)))
Idézet
 
 
#55 bogar 2024-02-07 17:37
Idézet - Draveczki-Ury Ádám:
Idézet - bogar:
Hú, Ádám! Ne tegyél már bele a hülyemetálos kategóriába légyszíves! :-)

A te hozzászólásod kapcsán írtam, de nem neked ment, sorry :D


Túltárgyaltuk. Köszi. Átolvastam és tényleg félre lehetett érteni, amit írtam. :-)
Idézet
 
 
#54 Draveczki-Ury Ádám 2024-02-07 14:52
Idézet - bogar:
Hú, Ádám! Ne tegyél már bele a hülyemetálos kategóriába légyszíves! :-)

A te hozzászólásod kapcsán írtam, de nem neked ment, sorry :D
Idézet
 
 
#53 Claudius Oltarimanus 2024-02-07 12:17
Idézet - bogar:
Idézet - tónyó:
Idézet - Draveczki-Ury Ádám:
Idézet - bogar:
Ez valszeg hozzáállás kérdése. Nekem a Slayer nem sátánista, hanem sokkal inkább egyház és keresztényellen es.

A vállaltan hívő keresztény Arayával, nyilván. :) A napnál is világosabb. A Cannibal Corpse tagjai pedig gyűlölik az embereket, azért írnak belezős meg mészárlós szövegeket. Joey DeMaio pedig bármikor, egyetlen pillanatra is komolyan gondolt bármit, amit leírtak és megénekeltek a Manowarban a metál ellenségeiről meg a többi baromságról.

Szerintem nem ártana, ha mindenki lépne egyet hátra, és nem venné még 2024-ben is olyan komolyan a műfajra az elmúlt ötven évben rárakódott végtelenül ostoba, belterjes, elitista ideológiai maszlagot, mintha 1988-ban járnánk. Amibe az a vakhit is beletartozik, miszerint a metál valamiféle minden más zenei műfajnál magasabb rendű művészi kifejezésmód, nem pedig a szórakoztatóipa r szerves része, annak összes velejárójával együtt.


Művészileg nem magasabbrendű, de a metal sokaknak maradt egy életforma. És igenis van összetartás, főleg az undergroundra jellemző, thrash, death, black stílus. Lásd külföldi koncertekre sokan együtt mennek az ország különböző részeiből, összejönnek az emberek. Ha például látok egy Bathory pólóst az utcán tuti ráköszönök, pár szót váltok vele .


És ez szerinted nincs meg mondjuk a hip-hopban? Underground szinten legalább olyan fejlett, ha nem fejlettem, mint a metal.


"Az kizárt dolog, mert nem tudom!" Amúgy jó tudni, hogyha Bathory pólót hordok, akkor megnő a statisztikai valószínűsége, hogy rámköszönnek az utcán! :-)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.