Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Kilépett az Anthraxből Rob Caggiano

Noha néhány hónapja Scott Ian még azt nyilatkozta, hogy az Anthrax felállása soha többé nem fog változni, az élet természetesen ismét rácáfolt a New York-i thrasherekre: Rob Caggiano szólógitáros bejelentette távozását a zenekarból, hogy produceri munkáira koncentrálhasson. Utódjának személyéről egyelőre nem született döntés, de a banda nagyon gyors lépéseket ígér.

„Hihetetlenül büszke vagyok az Anthraxben eltöltött időmre, és még ezzel sem mondtam sokat”, mondja nehezen meghozott döntéséről Caggiano. „Rengeteg nagyszerű eredményt értünk el az évek során, és életem egyik legjobb időszakát töltöttem ezekkel a srácokkal. Zenekarként néhány vihart is átvészeltünk együtt. Ha a legenyhébben fogalmazok, akkor is vad utazás volt ez az első naptól kezdve, és visszatekintve az utóbbi tizenkét év egyetlen momentumán sem változtatnék. A döntés nagyon bonyolult volt, és érzelmi alapon hoztam meg, mert a szívem most éppen egy másik irányba húz. Mindig is olyan voltam, aki minden területen a szívére hallgat, és noha ez volt az egyik legnehezebb döntés, amit életemben meg kellett hoznom, jelenleg helyesnek tűnik számomra. Scott, Charlie, Joey, Frankie és John örökre a családomhoz tartoznak, és a távozásom ezt a legkisebb mértékben sem érinti. Szintén köszönetet szeretnék mondani a hihetetlen rajongóknak, akiket megismertem, és akikkel a világ minden táján együtt lóghattam az évek során. Srácok, mindig is nektek zenéltem, és ezután is nektek fogok zenélni!”

Caggiano a szakmában marad, ám a másik oldalon folytatja: a gitáros eddig is elismert stúdiós szakembernek számított, és az Anthrax mellett többek között a Cradle Of Filth, a Dimmu Borgir vagy a The Damned Things albumainak hangzásán is dolgozott. Zenészként az Anthrax két lemezén hallható a játéka, a 2003-as We've Come For You All-on és a 2011-es Worship Musicon.

„Rob éveken át az Anthrax elválaszthatatlan részének számított szólógitárosként és produkciós téren is, de elsősorban közeli barátként”, áll a többiek nyilatkozatában. „Hihetetlenül sokat tett hozzá a zenekarhoz. Szomorúak vagyunk a távozása miatt, de csakis nagy sikereket kívánunk neki a jövőre nézve, és reméljük, hogy lesz még alkalmunk egy színpadon állni vele valamikor a későbbiekben. Mivel a Metal Alliance turné már itt van a kanyarban, megvizsgáltunk pár lehetőséget, hogy ki csatlakozhatna hozzánk, és hamarosan be is jelentjük a döntésünket.”

A közösségi oldalakon a rajongók természetesen máris nagy erőkkel követelik a banda legsikeresebb korszakának szólógitárosa, Dan Spitz visszatérését. Akármi is történik, a március végén startoló amerikai Metal Alliance turnén a headliner Anthrax mellett már biztosan ott lesz az Exodus, a Municipal Waste, a High On Fire és a Holy Grail. A jövő évi Grammyre is jelölt Anthrax a bulikon ráadásul kompletten játssza majd az 1987-es Among The Livinget, minden idők egyik legmeghatározóbb és legjobb thrash albumát.

 

Hozzászólások 

 
+1 #4 Sárvári Gábor 2013-01-29 19:41
Shock: 2005-ben te is részt vettél a klasszikus Anthrax felállás újjáalakulásába n. Abban az évben láttalak titeket Magyarországon, és a csapat gyilkosan szólt veled a szólógitárosi poszton. Miért szakadt vége ismét az együttműködésne k?

Dan Spitz: No comment.

http://www.shockmagazin.hu/interju/red-lamb-amikor-ket-big-four-muzsikus-osszeall
Idézet
 
 
+1 #3 denpatrik 2013-01-14 01:52
Üh......ezt vártam már.Habár Rob jófej fickónak tűnt az Anthrax-nál,játéka sosem volt 1 nagyszám,nemsok említhető szólót tudnék mondani tőle,de előben sem volt túnyerő a játéka,( borzalmas shreddingelések ,,elvitt szólók,stb.),szóval bárki is jön helyette valószínüleg jobb lesz nála,én persze Danny Spitz-et látnám a legszivesebben, ő mindig fantasztikusan játszott
Idézet
 
 
+7 #2 tschaby 2013-01-06 14:37
Amennyire tudom Spitz-nek van baja elég a magánéletében. Nem tudom belefér-e neki, hogy újra főállású zenész legyen. Majd beugrik Kisser a Sepuból!
Idézet
 
 
+16 #1 GTJV82 2013-01-05 23:48
Ez várható volt.
Ő rá célzott Belladonna, amikor azt mondta kb. 1 éve, hogy, nem feltétlenül örül neki mindenki..

http://www.shockmagazin.hu/hirek/belladonna-nem-biztos-abban-hogy-a-tobbiek-orulnek-a-visszateresenek

Amúgy meg Caggiano is nyilatkozta, hogy nem értette a visszatérést, mert számára Bush volt a megfelelő énekes.

http://www.shockmagazin.hu/hirek/uj-anthrax-among-es-we-ve-come-erzesvilagot-iger-caggiano

Jöhet vissza Spitz!!!!!!!!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.