Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Kilépett az Acceptből Peter Baltes

Komoly érvágást szenvedett el az Accept: a zenekarból távozott az egyik alapember, Peter Baltes basszusgitáros, aki egyben Wolf Hoffmann jobbkezének és elsőszámú partnerének is számított a dalszerzésben.

1128baltes

„Minden Accept-rajongónak: ezennel szeretném bejelenteni távozásomat a zenekar basszusgitárosi posztjáról", tette közzé egy nyilatkozatban Peter Baltes. „A kezdetek óta a zenekar tagja voltam – sokan azóta követtek bennünket. Mindnyájatoknak köszönöm a nagyszerű éveket, amelyeket együtt töltöttünk." „Mindnyájunknak megszakad a szíve!", reagált társuk távozására egy külön nyilatkozatban a zenekar. „Peternek változásnak volt szüksége az életében, és mindnyájan a legjobbakat kívánjuk neki. Mindig is az Accept-család tagja marad, és már csak azért is a legjobbakat kell kívánnunk neki, hogy így tisztelegjünk a zenetörténethez való hozzájárulása előtt."

A csapat hozzáteszi: ezzel együtt természetesen folytatják. A 60 éves Baltes távozása ugyanakkor mindenképpen nagyon komoly veszteség, hiszen a basszusgitáros dalszerzési és hangszerelési szempontból is alapembernek számított a csapatban Wolf Hoffmann mellett. Kilépése azt is maga után vonja, hogy a 2009-es, hihetetlenül sikeres újjáalakulásban részes zenészek közül már csak Hoffmann és Mark Tornillo énekes játszik az Acceptben, hiszen Herman Frank gitárost és Stefan Schwarzmann dobost már 2014-ben lecserélték.

 

Hozzászólások 

 
#1 Józsika 2018-11-28 10:29
Na majd efeloszlanak ők is. Indulhat a búcsú-turné. Udo emlékesttel :)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.