Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Kilépett a Rattből Robbie Crane

Kilépett a Rattből Robbie Crane basszusgitáros, aki 1997 óta volt tag a klasszikus dél-kaliforniai glam/sleaze rockereknél, természetesen a kisebb-nagyobb szüneteket, feloszlásokat nem számítva.

„2010 októbere óta a Lynch Mobban is játszom”, indokolta döntését Crane. „Mindig is imádtam ezt a bandát. Ezzel párhuzamosan otthagytam a Rattet, de mindez nem a Lynch Mob miatt történt. Tizenöt évet töltöttem a Rattben, és most úgy éreztem, itt az ideje a továbblépésnek. Imádok a Lynch Mobban zenélni, és ide húzott a szívem.”

A Rattben a 2010-es, minden túlzás nélkül óriási Infestation album után ismét feltámadtak a feszültségek, miután Blotzer Tales Of A Ratt: Things You Shouldn't Know című önéletírása tartalmazott néhány olyan kitételt, amit Stephen Pearcy énekes sérelmezett. A lemez megjelenését követően a Ratt Blotzer egy állítólagos sérülésére hivatkozva összes európai koncertjét lemondta, köztük olyan kiemelt bulikat is, mint például a doningtoni Download fesztivál, és még 2010 őszén bejelentették, hogy bizonytalan időre leállnak a munkával, és Pearcy máris úgy beszélt készülő saját albumáról, mint az aktuális új fejezetről. Az énekes, illetve a másik oldalt képviselő Blotzer és Warren DeMartini gitáros már a '80-as években is előszeretettel marták egymást, nem is beszélve a '90-es évek végének sikertelen újjáalakulása utáni időszakra, amikor a mélyponton mindkét fél Rattként haknizott az Egyesült Államokban. Az utóbbi hónapokban ugyanakkor már ismét arról érkeztek hírek, hogy a tagok elásták a csatabárdot, és ismét közösen dolgoznak az új dalokon. Egyelőre nem tudni, Crane kilépése mennyire érinti majd a munkát.

A Ratt a '80-as évek közepén a Mötley Crüe fő vetélytársának számított Amerikában, karrierjük során csak az Államokban közel 10 millió lemezt adtak el.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.