Shock!

május 08.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Kilépett a Judas Priestből K.K. Downing

Nem vesz részt a Judas Priest idei búcsúturnéján, így a magyar koncerten sem K.K. Downing, a csapat gitárpárosának egyik legendás tagja. A zenekar sajtóközleménye szerint K.K. nyugdíjba vonult a bandából, társai pedig a legjobbakat kívánják neki. A Judas Priest új gitárosa a 31 éves Richie Faulkner.

„Sajnálattal jelentjük be, hogy K.K. Downing nyugdíjba vonult a zenekarból, és nem csatlakozik hozzájuk az Epitaph turnén", áll a Priest menedzsment közleményében. „A zenekar tiszteletben tartja K.K. döntését, és természetesen a legjobbakat kívánja neki. Rob, Glenn, Ian és Scott sokáig gondolkodott azon, mi legyen a következő lépés, de végül úgy döntöttek, turnéra indulnak, és nem okoznak csalódást a rajongóknak szerte a világon."

A turnén a 31 éves brit Richie Faulkner (jobbra) helyettesíti majd K.K.-t, aki a közlemény szerint tökéletesen beilleszkedett a zenekarba. A nyilatkozat szintén megerősíti, hogy a Priest jövőre kiad még egy stúdióalbumot, vagyis a belengetett visszavonulás tényleg nem végleges. Az egyelőre nem világos, teljes értékű tag-e Faulkner, vagy csak a turnén játszik majd a 60 éves K.K. helyén. A Tipton – Downing gitárduó a műfaj legösszeforrottabb párosainak egyikeként híresült el, vagyis feladata nem egyszerű: mivel Glenn Tiptont és K.K.-t állandóan együtt emlegették, a Judas Priest '80-as évek-beli fénykorában sokan azt hitték, nem két gitárosról, hanem egyről, Tipton Downingról van szó...

Downing visszavonulása azért is meglepő, mert még februárban is válaszolgatott a rajongói kérdésekre a banda honlapján.„Hogy teljesen őszinte legyek, eddig egyáltalán nem gondolkodtam az utolsó turné utáni lehetséges forgatókönyvekről", írta egy bejegyzésében akkor. „Ebben a pillanatban úgy érzem, a Judas Priest eljátszotta a maga szerepét a zene történetében, és nagyon büszke vagyok mindarra, amit elértünk. Szóval abszolút pozitív érzések kavarognak bennem, és roppant hálás vagyok minden rajongónknak szerte a világon. Ami a jövőt illeti, talán Nostradamus segítségét kellene kérnünk..."

A zenekar augusztus 11-én lép fel a Szigeten.

 

Hozzászólások 

 
-1 #1 M 2011-04-21 10:22
"....de végül úgy döntöttek, turnéra indulnak, és nem okoznak csalódást a rajongóknak szerte a világon."

ez milyen már?
először még búcsúzunk, mostmár a gitáros azt se bírja ki....

szappanopera.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Wendigo - Budapest, Wigwam, 2005. február 16.

 

Wendigo - Budapest, Pesti Est Café, 2004. május 15.