Shock!

május 02.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Kilencven napja józan vagyok”

0616bachminnieHárom hónapja józan Sebastian Bach, a Skid Row egykori énekese, aki menyasszonya, Minnie Gupta kedvéért hagyott fel korábbi italozó életmódjával. Saját bevallása szerint maga a frontember sem hitte volna, hogy képes lesz letenni az üveget.

Bach nemrég, józanságának hatvan napos jubileumán részletesen beszélt problémáiról a Decibel magazinnak. „Minnie nagyon okos lány, két éve járunk jegyben, a kapcsolatunk monogám", magyarázta az énekes. „Ő adta nekem az ultimátumot: vagy befejezem a piálást, vagy elveszítem őt. Így aztán most hatvan napja józan vagyok, és ilyen nagyjából tizenkét éves korom óta nem fordult elő velem. És ez őt dicséri. Sok szempontból megmentette az életemet. 45 éves vagyok, és évtizedeken át partiztam. Rengetegen belehaltak abba az életstílusba, ahogyan én is léteztem, vagy legalábbis leromlott az állapotuk, tönkrement a karrierjük, odalett a tehetségük. Én csakis a rock'n'rollnak szeretnék élni a hátralévő időben, és pontosan ezt is fogom csinálni. Muszáj volt rádöbbennem, hogy akkor sem vagyok már 18 éves, ha egyébként még mindig úgy érzem magam. Tényleg nagyon sokat buliztam az életem során, miközben haltak meg körülöttem az emberek. A rock'n'roll életstílus áldozatainak száma végtelen, én pedig nem szeretnék közéjük tartozni. Meg persze az is fontos, hogy az orrom se legyen ronda... És életem végéig ezzel a lánnyal szeretnék lenni, neki pedig rengeteg lehetősége van."

A Bachnál jóval fiatalabb Minnie Gupta több érvével is sarokba szorította az énekest. „Azt mondta nekem: Sebastian, ha elmentem egy buliba és körbenéztem a helyiségben, soha nem mondtam azt a legrészegebb srác láttán, hogy, na, ő való nekem. És ezzel jól helyre is tett. Igazából magam is meglepődtem, hogy képes vagyok a józanságra, mert tényleg az egész eddigi életem a rock'n'roll jegyében telt. Lenyomtunk egy koncertet mondjuk húszezer ember előtt, aztán utána beindult a partizás és a piálás, ez egyszerűen így volt természetes. Mondtam Minnie-nek, hogy ez az egész a rock'n'roll része. Mire ő: de a színpadra soha életedben nem mentél ki részegen, szóval akkor hogy lehet a rock'n'roll része? És tényleg... Igaza van egyébként, soha nem koncerteztem ittasan, mert az énekstílusommal nem egyeztethető össze. Ha ilyen death metalos, grindcore-os, Sütiszörny-típusú éneket nyomnék, akkor talán beleférne, de nekem a Judas Priest meg a Journey a két legfőbb hatásom, és nem hinném, hogy Steve Perry hullarészegen rögzítette volna az Open Armsot. Bár ki tudja?", nevetett Sebastian.

Bach jelenleg új nagylemezén dolgozik, amely valamikor az év második felében jelenik meg a Frontiersnél. A közreműködők listáján számos nagy név szerepel Steve Stevenstől John 5-on át egészen Duff McKaganig.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.