Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Kifelé áll Rex Brown rúdja a Downból

Ultimátumot adott Rex Brown basszusgitárosnak a Down legénysége – mondta egy friss interjúban Pepper Keenan gitáros, aki azonban nem árulta el, egészen pontosan mi is okozza a problémákat. Pepper azt is elmondta: hamarosan ismét négytagúvá bővül a Corrosion Of Conformity, bár pontosan még nem tudják, mikor.

„Rex nem lesz velünk az aktuális dátumokon", nyilatkozta Pepper a The Delaware County Daily Timesnak. „Vannak ügyei, amiket el kell rendeznie, mi pedig ultimátumot adtunk neki: most éppen megpróbálja helyre tenni a dolgokat. A mostani koncerteken Pat Bruders basszusgitározik nálunk a Crowbarból, ő is ugyanúgy szétrúgja az ember seggét. Ujjal penget, ami baromi jó, nagyon benne van ez az egész Geezer Butler-dolog." Amikor megkérdezték, hogy Rex tagja-e még egyáltalán a Downnak, Pepper azt válaszolta: nem igazán tudja, mit mondjon erre. „Nem tettük ki a bandából, de élőben nem játszik velünk", felelte.

Rex az eddigi idei amerikai koncerteken nem léphetett színpadra a Downnal, de pontosan máig sem tudni, miért. A basszer 2009 őszén hasnyálmirigy-gyulladás miatt már kihagyni kényszerült egy komplett Down turnét, akkor egy régi New Orleans-i haver, Danny Theriot helyettesítette. „A legfontosabb, hogy Rex teljesen egészséges legyen. Nagyon komoly dolgokon ment keresztül, úgyhogy a kérdést tapintatosan kell kezelni. Meglátjuk, mit hoz a jövő", mondta egy nemrég adott interjújában szűkszavúan Jimmy Bower dobos. Phil Anselmo énekes az egyik Rex nélküli tavaszi bulin csak annyit mondott a színpadon a témáról: „Rex nagyszerű fickó komoly problémával."

Biztosan nem arról van szó, hogy Rex nincs színpadképes állapotban, ugyanis a múlt héten zajlott le Vinny Appice-szel összerakott új projektje, a Kill Devil Hill bemutatkozó fellépése. Nemrég azonban kilépett harmadik zenekarából, az Arms Of The Sunból is, és a felek pár szokásos közhelyet leszámítva különösebben itt sem indokolták, miért történt a szakítás.

Pepper a készülő új Down lemezről egyébként azt nyilatkozta, az leginkább a klasszikus 1995-ös debüt, a NOLA nyomdokain halad majd. „Visszafelé haladunk mostanság. Az első album már nagyon rég jött ki, és most ugyanazt a rezgést érezzük: egyszerű, lemeztelenített, lényegretörő az új anyag. Azt hiszem, megpróbálunk elkészíteni négy EP-t, amiket az artworkkel kötünk majd össze. Először kihozhatunk egy kibaszott súlyos anyagot, másodjára az akusztikus nótákat, amiket már jó ideje őrizgetünk, aztán a harmadikon lehet valami ezektől teljesen eltérő. Az utolsóra pedig kerülhetnének megint végzetterhes, súlyos dolgok."

Keenant természetesen megkérdezték a Corrosion Of Conformityről is, akik jelenleg trióban turnéznak, és június 28-án Budapesten is fellépnek. „Várom, mikor jövünk össze jammelni mind a négyen. A zenekar fellép a nyáron pár európai fesztiválon, és én is énekelek majd néhány nótát a tervek szerint, egyelőre azonban csak annyit tudok, hogy most ez a trió-felállásos dolog működik. Nem pontosan tudom, miről van szó, de beszéltünk, még ha nem is olyan sokat... De az biztos, hogy előbb-utóbb a többiek is azt akarják, hogy mind a négyen összeröffenjünk, és visszakanyarodjunk a Deliverance korszak világához. Akkor majd egy új lemezt is készítünk. Már csak a hívásukat várom..."

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.