Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Kiemelt emlékkoncertekkel és újrakiadással ünnepli legklasszikusabb albuma jubileumát a Satyricon

0626_satyricon1996-ban adta ki minden bizonnyal legnagyobb hatású albumát a norvég Satyricon. Noha a zenekar kifejezetten nosztalgia-ellenes, a Nemesis Divina jubileumáról azért ők is megemlékeznek majd jövőre egy alapos újrakiadás, illetve néhány exkluzív, tematikus koncert erejéig.

„Nem igazán szoktunk ilyesmiket csinálni, és később sem lesz példa hasonlóra”, szögezi le jóelőre a Nemesis Divina emlékturnéjáról Satyr. „Ez a zenekar, mint ahogy mindenki tudja, semmiképpen sem a visszatekintésről szól. De 1996-ban kezdtünk el koncertezni, és abban az évben jött ki a legfontosabb, mérföldkőnek számító lemezünk is. Az első három lemezünk közül egyedül a Nemesis Divina öregedett megfelelően, és ez az egyetlen, amelyről a mai napig is játszunk élőben. Szóval ha valaha is adok évfordulós bulikat, újrakiadást jelentetek meg, és mindezt úgy, hogy ez az egész nagyot szóljon, hát akkor a Nemesis Divina kapcsán teszem ezt, ennek pedig most van itt az ideje. Azzal a lemezzel hirtelen minden megtízszereződött: akik szerették az első két albumot, azok számára a Satyricon egy új szintre ért a Nemesis Divinával, és hirtelen elkezdték az emberek tényleg imádni a bandát. Szóval ez az anyag különleges helyet foglal el a történelmünkbe. Hirtelen azon vettük észre magunkat, hogy 80-100 ezer lemezünk fogy, és ilyen számokról a mi kis világunkban nem is lehetett hallani korábban. Ez volt az az album, amit egyszerűen mindenki meg akart venni, aki csak ezen a színtéren mozgott. A black metalnak két evolúciós fázisa volt: az egyik a ’80-as években a Venommal, a Celtic Frosttal és a Bathoryval, majd a ’90-es évek norvég mozgalmával, meg ami ebből fakadt – és van néhány olyan album meg dal, amelyek tényleg definiálják a modern black metalt. A Nemesis Divina mindenképpen egy ezen lemezek közül, a Mother North pedig a dalok sorában tölti be ugyanezt a szerepet.”

Ami a banda jövő évi nosztalgia-aktivitásait illeti, tavasszal jelenik meg a ’96-os lemez újrakiadása, amelyet maga Satyr maszterelt újra, és természetesen a csomagolás is új, a hangzóanyaghoz méltó lesz. A zenekar ezután különleges, kiemelt koncerteket ad majd, amelyek során először és utoljára elejétől végéig eljátsszák majd a Nemesis Divinát. További részletek bizonyára hamarosan.

A Satyricon legfrissebb kiadványa egy Live At The Opera című DVD volt idén tavasszal, de hamarosan egy feldolgozásalbummal is jelentkeznek.

 

Hozzászólások 

 
+1 #1 Nornagest 2015-09-13 17:14
Na végre egy jó hír ezekről. Az utóbbi évek megmozdulásai közül ez az első, aminek örülni tudok. Az eredeti Nemesis Divina is megvan eredetiben, és az új verzió is meglesz. De a legjobb azért az lenne ha nemcsak a nosztalgiázás színvonala lenne méltó a ND-hez hanem az újabb albumok is.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.