Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Kiderült, kiket rejtettek a maszkok a Ghostban

A bejelentett per kapcsán pár napja azt valószínűsítettük, gyorsan lehull majd a Ghost tagjairól az éveken át jól megőrzött álca, és így is lett: most a főnök Tobias Forgét beperelő négy ex-zenész is felfedte inkognítóját.

1116ghost1

Mint arról mi is beszámoltunk, pert indított Papa Emeritus III, azaz Tobias Forge ellen a Ghost tagságának négy kirúgott tagja, akik most egy terjedelmes sajtónyilatkozatban ki is fejtették a pontos paramétereket. A részletekbe ezen a ponton most nem megyünk bele, mert a lényeg nagyjából tényleg az, ami a két nappal ezelőtti hírünkben is szerepelt: a zenészek szerint Forge minden, a csapathoz befutott pénzt a saját cégén keresztül kezelt, ám annak ellenére, hogy a zenekarban létezett az anyagiakról egy bizonyos megállapodás, eltitkolta a bevételeket társai elől, és gyakorlatilag kisemmizte őket az utóbbi években a metalszíntér egyik leglátványosabb karrierjét befutott banda által keresett összegekből. A tagok szerint szó nem volt arról, hogy a Ghost Tobias egyszemélyes biznisze lenne, a pápa állításaival szemben ők is aktívan hozzájárultak a zenekar dolgaihoz, Forge pedig az ő beleegyezésükkel járt el a csapat szószólójaként és ideológusaként. A négy távozott zenész vitatja Tobias azon húzását is, miszerint – miután nem tudtak megegyezni az anyagiakat illetően – jelenleg új felállásban turnéztatja a Ghostot, állításuk szerint a név közös védjegy, és az énekesnek nem lett volna joga egyedül továbbvinni a formációt.

A fentiekben majd az illetékes bíróság tesz igazságot, viszont a négy zenész immáron névvel is vállalta személyazonosságát, ami ugye mindenképpen újdonság. A kereset szerint a Nameless Ghoulok kosztümjei közül Alpháé a 2010-ben leigazolt Simon Söderberget, Airé a 2011-ben belépett Mauro Rubinót, Eatheré a 2015-ben csatlakozott Henrik Palmot, Earthé pedig a 2014 óta tag Martin Hjerstedtet rejtették. Emellett gyakorlatilag bizonyosan a zenekar tagja volt Martin Persner gitáros is, aki tavaly júliusban távozott a zenekarból, ő azonban nem csatlakozott a perhez. Mint látható, nem igazán ismert arcokról beszélünk: Söderberg a mindössze egy EP-t maga mögött tudó Tidben, Palm a szintén minialbumos szintű Sonic Ritualban, Hjerstedt az egylemeze Nightban játszott még a Ghost mellett.

Forge és az új felállású csapat hozzánk legközelebb április 20-án, a bécsi Gasometerben játszik az aktuális turnén.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+2 #7 Abracadabra 2017-04-12 19:43
Korrekció: Henrik Palm, azaz Henke Palm a már nem létező, de méltón kultikus In Solitude tagja is volt!!! A TID pedig nemrég adott ki egy új lemezt (Martin Persner és Simon Söderberg tagok benne). TID énekese Claudio Marino, aki a Ghost website-ot és egyéb dolgokat is design-olt. Magna Carta Cartel néven Martin P és Simon S szintén együtt zenélnek, ebben maga Tobias Forge basszusgitározo tt Ghost előtt. Gyakorlatilag ebből lett a Ghost! Tobias Forge-nak Subvision néven volt egy zenekara, amiben szintén játszott Simon S és Martin P. Jaa és Erik Danielsson (Watain) csinált pár flyert Subvision-nek. Lelkesen adja el ezeket a mai napig az eBay-en álnéven! ;-) Szóval na. Maradjunk annyiban, hogy kicsit erős túlzás Tobiastól, hogy Bathory-hoz hasonlítja a Ghost-ot mint projektet. Ugye hogy a fentiek alapján kicsit más a leányzó fekvése?!
Egy kis segítség: az újabban érkező tagok azért perelnek, mert partnership szerződés (egyenlő jogok és jutalék) helyett egy hátrányos employee (kihasznált alkalmazotti) szerződést kaptak 2016-ban és amikor ezt ügyvédükkel vitatták volna, akkor ki lettek rúgva.
Idézet
 
 
+10 #6 Ulghar 2017-04-09 21:11
Most nem értem mit csodálkoznak, mindenfelé a gonoszt hirdetik, állítólag a front ember maga az ördög. Most meg csodálkoznak hogy átverte őket az ördög? Na menjenek a picsába!
Idézet
 
 
+7 #5 cápaidomárr 2017-04-08 01:03
Szerintem meg ez a Ghost nem olyan rossz, noha nem igazán mélyedtem bele. De amennyit eddig hallottam tőlük, az egy kifejezetten kellemes, hangulatos (novemberi ködös erdő) zene, szintén kellemes hangú énekessel. Kitöltenek egy űrt, és azt szerintem ügyesen csinálják... De hát a pénz, mindig a pénz ugye... ;-)
Idézet
 
 
+3 #4 zoli 2017-04-07 20:07
A 20.-ai bécsi koncertre nem megy valaki? Csatlakoznék, vonattal, autóval, mindegy, de a környéken csak én vagyok ilyen nemnormális, hogy ennyire bejön.... :)
Idézet
 
 
+1 #3 Codename333 2017-04-07 15:55
ez kis per még jó reklám is lehet ennek zenekarnak....meghallgattam amúgy egy két lemezüket de egyzserűen fel nem tudom fogni h lehet ez a banda ennyire felkapott mostanában.....
Idézet
 
 
+6 #2 Seres Tamás 2017-04-07 14:23
Eszembe juttatja a két Dave közti pereskedést a Megadethben. Érdekes, Mustaine mindent vitt. Meglepődnék, ha a ghoulok kapnának a követeléseikből valamit, bár velük érzek. Egyelőre úgy tűnik nekem, egy Mustainhez hasonló egoista barom a Szentatya.
Idézet
 
 
+6 #1 GTJV82 2017-04-07 13:27
Nekem csak az a fura, hogy akkor a korábbi tagok meg ki lettek fizetve rendesen?
Mert Henrik Palm és Martin Hjerstedt pl. nyilvánvalóan nem játszottak az Opus Eponymous és Infestissumam albumokon..
Akárhogyan is, ez nem szép történet. kár lenne, ha itt emiatt megakadna a lendületük, mert kifejezetten látványos és jó, amit zeneileg csinálnak.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.