Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Kiadatlan felvételek látnak napvilágot Cliff Burtonnel

Október 22-én ismét megjelenik a Trauma 1984-es nagylemeze, a Scratch And Scream. Mint ismeretes, ez a formáció volt a legendás Metallica basszer, Cliff Burton zenekara, mielőtt csatlakozott volna James Hetfieldékhez – és az újrakiadás bónuszdalaiban az ő feledhetetlen játéka is hallható lesz majd.

A Trauma 1980-ban alakult San Franciscóban, a Bay Area egyik első újhullámos metal csapataként. A tagságot Cliff Burton mellett Michael Overton gitáros, George Lady gitáros, Dennis Shafer dobos és Donny Hillier énekes alkotta, és a banda gyorsan elhíresült a környéken, első felvételük, a Such A Shame pedig a Metal Blade kiadó legendás Metal Massacre válogatássorozatának második darabján jelent meg.

A Metallica 1982-ben a Traumából csaklizta el Cliff Burtont, akinek a kedvéért még San Franciscóba is hajlandóak voltak felköltözni Los Angelesből. A basszer távozását követően a Trauma tagsága átalakult, a korábbi leosztásból csak Overton és Hillier maradt meg, akikhez Kris Gustofson dobos, Ross Alexander Merson gitáros és Lucas Advincula basszer csatlakozott. Ez a felállás készítette el az 1984-es Scratch And Scream lemezt, amelyet a Shrapnel kiadó jelentetett meg. Az album a maga idejében nagyon jó kritikákat kapott, ám a bandának végül nem sikerült az áttörés, és nem sokkal később szétszéledtek.

Mivel a lemez jó ideje nem kapható CD-n, most végre újra megjelenik az anyag, ami nem meglepő, hiszen az utóbbi években ismét mozgolódik a Trauma. A bandában Hillier, Gustofson és Advincula mellett jelenleg Kurt Fry gitáros zenél, San Franciscóban és Oaklandben koncertezgetnek is, és hamarosan egy új lemezt is megjelentenek, jelenleg is éppen ezen dolgoznak a stúdióban. Az újrakiadás érdekessége, hogy három bónuszdal is felkerül rá – benne Burton összekeverhetetlen játékával.

trauma_CAz újrakiadás dallistája az alábbi:

01. The Day All Hell Broke Loose
02. Bringin' The House Down
03. I Kill For Less
04. Scratch And Scream
05. The Warlock
06. Lay Low
07. In The End
08. We Are Watching You
09. The Flight Of The Raven
10. Such A Shame (bónusz)
11. We're Going Off (bónusz)
12. Woman Be Gone (bónusz)

Cliff életéről, tragikus haláláról és örökségéről itt olvashatsz bővebben.

 

Hozzászólások 

 
+2 #1 BB94HM 2013-10-13 17:22
Végre egy igazán nagyon jó hír :) RIP CLIFF
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.