Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Kezeit mossa az Apocalyptica

A megjelent sajtóhírekkel ellentétben nem közvetlenül az Apocalyptica vagy a finn csellómetalosok menedzsmentje, hanem a Sony Music Entertainment GmbH. érintett abban a bírósági döntésben, melynek értelmében 45 ezer eurót kell kifizetni védjegybitorlásért a Rammsteinnek – derül ki az Apocalyptica közleményéből.

A jogvita alapja az volt, hogy az Apocalyptica 2007-es Worlds Collide albumát „featuring Rammstein" feliratú matricákkal árulták Németországban. A lemez egyik dalában Till Lindemann énekes és Richard Kruspe gitáros is vendégszerepelt, emiatt került a csomagolásra a Rammstein által utóbb kifogásolt felirat.

„Közvetlenül sem az Apocalyptica, sem a menedzsmentje nem érintett a szóban forgó perben", áll a finnek közleményében. „Az érintett felek a Rammstein és a Sony Music Entertainment GmbH, utóbbi a ma már nem működő GUN Records jogutódjaként. Az Apocalyptica és a Halbe Miete Management sajnálja a történteket, de semmiféle ráhatása nem volt azokra, így a védjegy- és névhasználati jogok megsértésére vagy az ennek alapján létrejött egyezségek bármelyikére." Az Apocalyptica saját bevallása szerint ennek megfelelően a Sony és a Rammstein megegyezésének pontos részleteivel sincs tisztában. A helyzet pikantériája, hogy a két banda korábban többször koncertezett közösen, így például Magyarországon is léptek már fel együtt.

A finnekre rájár a rúd az utóbbi hetekben, ugyanis a 2010-es 7th Symphony egyik dala kapcsán is jogi problémákba ütköztek: a Not Strong Enough eredeti változatát a Shinedown frontember Brent Smith-szel vették fel, az amerikai piacon azonban a Hoobastank énekes Doug Robb felnyomta változat fut majd a médiában. Ennek oka annyi, hogy az Apocalyptica menedzsmentje nem biztosította megfelelően annak jogi hátterét, hogy Smith hivatalosan is szerepelhessen a rádióknak kiküldött verziókban.

„Vendégénekesekkel lemezt csinálni igazi logisztikai rémálom", mondta Eicca Toppinen a finnek részéről korábban a The Pulse Of Radiónak. „Összetett, komplex dologról beszélünk, rengeteg lemeztársasági irányelvet kell összehangolni, kiszűrve közben az egyeztetési problémákat. Példának okért valaki nem jöhet csak úgy egyszerűen vendégszerepelni egy Apocalyptica albumra, majd kiadni velünk egy single-t, ha épp akkor saját lemeze is megjelenik."

Az Apocalyptica február 23-án a Petőfi Csarnokban játszik a Concerto és a Skalar közös szervezésében. A jegyek 6900 forintba kerülnek, a helyszínen 7900-ért lehet belépőt váltani.

 

Hozzászólások 

 
#1 Guest 2011-01-26 12:49
Sziasztok. Van egy eladó jegyem az Apocalyptica koncertre. Sajnos rajtam kivül álló okok miatt nem tudok elmenni, ezért eladnám.Elővételi árban! Budapesten személyesen át tudom adni. ha érdekel írjatok: szabolcs666@yah oo.com
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.