Shock!

április 27.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Két verzióban is meghallgatható az első szám Anneke és Arjen projektjétől

1009gentlestormAz InsideOutnál hozza ki The Diary című debütáló lemezét március 23-án a The Gentle Storm. A formációban Arjen Lucassen, az Ayreon agya, illetve Anneke Van Giersbergen, a The Gathering volt énekesnője egyesítette erőit. A páros februárban Budapesten is akusztikus koncertet ad, most pedig meghallgatható a lemez első dala, az Endless Sea, méghozzá mindjárt két változatban is.

Epikus dupla konceptalbummal teszi le névjegyét a színtéren márciusban a The Gentle Storm, Arjen Lucassen és Anneke Van Giersbergen közös projektje. A két előadó korábban komolyzenei és folkos beütésű metalként jellemezte a lemezt, amelynek felvételei jelenleg is zajlanak, és az már eldőlt, hogy a dupla album egyik felére a metalosabb, másik részére a folkosabb, nyugisabb hangvételű szerzemények kerülnek fel. Anneke híveinek pedig alighanem egyből beindul a nyálelválasztása, ha eláruljuk, hogy a The Gathering klasszikus Mandylion lemeze többször is előkerült párhuzamként az előzetes nyilatkozatokban...

1129gscA The Gentle Storm a lemez megjelenésével párhuzamosan turnéra is indul, viszont a teljes zenekaros koncerteken Lucassen – aki köztudottan nem nagy barátja az élő fellépéseknek – már nem lesz ott, az énekesnőt ismert holland zenészek kísérik majd: Merel Bechtold (Purest Of Pain, MaYaN) és Ferry Duijsens gitárosok (Anneke Van Giersbergen, ex-Dreadlock Pussy), Ed Warby dobos (Hail Of Bullets, Ayreon, ex-Gorefest), Johan Van Stratum basszer (Stream Of Passion), Joost van den Broek billentyűs (ex-After Forever) és Marcela Bovio vokalista (Stream Of Passion). Ezt a márciusban startoló kört azonban megelőzi néhány speciális akusztikus fellépés is, amelyeken Arjen mester kíséri Annekét. „Nagyon boldog vagyok, hogy Arjen is csatlakozik hozzám ezekre az akusztikus fellépésekre”, mondja az énekesnő. „A koncerteken szólóprogramot játszom, és a bulik felénél ő is csatlakozik majd hozzám a színpadon: előadunk közösen pár Ayreon-klasszikust, és pár dalt a The Gentle Storm albumról is.”

Óriási hír, hogy az említett öt fellépés közül az első pont Budapesten, a Planetáriumban lesz február 17-én. Mivel Arjen Lucassent nem lehet túl gyakran élőben látni, a fellépés kötelező program a progresszív és atmoszférikus muzsikák hívei számára. Persze csak azoknak, akik időben ébredtek, mert már minden jegy elkelt rá...

Kedvcsinálónak itt az Endless Sea dal két verziójának szöveges videója.

 

Hozzászólások 

 
+2 #2 shmonsta 2015-01-21 13:20
Már látom magam, ahogy március végén ülök itthon tátott szájjal és hallhatom ezt az albumot. Nagyon várom már :)
Idézet
 
 
+4 #1 Adam 2015-01-21 09:11
Megvettek kilóra! Istenkirály! Anneke-t mindig is szerettem, Lucassen mester kései művei is meglehetősen jók. Ez rossz nem lehet.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.