Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Két új név a Metalfesten - és még mindig nincs vége!

Újabb két csapat jelentkezett be a 2011-es Metalfestre, amely idén is Csillebércen kerül megrendezésre június 3-4-5. között: már biztosan itt lesz az US power metal színtér egyik legnagyobb neve, a Vicious Rumors és a holland hard rock/metal ötvözetet játszó holland Vanderbuyst trió is.

A San Francisco-i öböl környéke nem csak a Bay Area thrasherek otthona, hiszen itt született meg az amerikai power metal egyik alapbandája, a Vicious Rumors is. Geoff Thorpe gitáros még 1979-ben alapította meg a zenekart, amelynek első albuma, az 1986-os Soldiers Of The Night egyben a gitárvirtuóz Vinnie Moore debütálását is jelentette. A Vicious Rumors a '90-es évek elején mesteri albumokat készített, ám karrierjüket kettétörte Carl Albert énekes 1995-ös halála. Az autóbalesetben elhunyt remek hangú vokalistát nehezen tudták pótolni, de a James Riverával (Helstar) készült 2006-os Warball album méltó folytatása lett az addigi életműnek. Ezzel a lemezzel végre Magyarországon is bemutatkozhattak, de a március 28-án Razorback Killers címmel megjelenő új albumon már egy új énekes mutatkozik be, Brian Allen, és vele láthatjuk vendégül a legendás zenekart a MetalFesten is.

A régisulis hard rock és metal hívei számára jelent majd igazi csemegét a 2008-ban Hollandiában megalakult Vanderbuyst trió fellépése. A Jochen Jonkman basszer/énekes vezette csapat egy 2008-as demó/EP alapján szerződött a Van Recordshoz, ahol tavaly ősszel jött ki a 7 számos debütáló anyaguk, rajta egy UFO feldolgozással. A power trió zenéje a '70-es és '80-as évek hard rockjának és a korai brit heavy metal vonalnak egy sajátos keveréke, és a UFO mellett olyan csapatok hatottak rájuk, mint a klasszikus Rainbow, a Thin Lizzy, a Van Halen, a régi Deep Purple vagy épp a ZZ Top. Ha egy olyan zenekarra vágysz, amely hitelesen képes megidézni a '80-as évek eleji metal világot, ne is kutass tovább!

A háromnapos metal orgia már biztos nemzetközi fellépői: Cradle Of Filth, Sabaton, Saxon, Arch Enemy, Rage, Primordial, Kataklysm, Stormwitch, Alcest, While Heaven Wept, Bloodbound, Astral Doors, Visions Of Atlantis, Krisiun, Graveworm, Serenity, E-Force, Thunderbolt, Lanfear, Diabulus In Musica, Kistvaen, Thulcandra, Abigail Williams, Iskald, Suicidal Angels, Equilibrium, Misery Index, Milking The Goatmachine, Vicious Rumors, Vanderbuyst.

A 2011-es MetalFestre március végéig 12.999 forintba kerül a háromnapos belépő.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.