Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Katakomba-metal, új Candlemass-EP és nagyszabású ritkaság-kollekció Leif Edlingtől

1003candlemassNemrég új szólóprojektet indított The Doomsday Kingdom néven Leif Edling, a Candlemass és az Avatarium agya, aki krónikus fáradtság-szindrómában szenved, és mint kiderült, ez a vállalkozás épp terápiás jelleggel született. Nyáron ugyanakkor egy új Candlemass-EP is megjelenik.

„Két éve hoztam létre a The Doomsday Kingdomot", mondta most a projektről Edling mester. „Nagyon rossz állapotban voltam: nem tudtam elmenni sehová, nem tudtam dolgozni, nem volt szabad olvasnom, nem tudtam tévézni, és számítógép előtt melózni sem, szóval egyedül a zene maradt számomra. Így született meg a The Doomsday Kingdom, a katakombák metalja."

Eközben hamarosan a Candlemasstől is kijön egy EP, immáron a stúdióban is Mats Levénnel a mikrofonnál: ennek címe Death Thy Lover lesz, és június 3-án adja ki a Napalm kiadó, rajta négy dallal: ezek a címadó mellett a Sleeping Giant, a Sinister N Sweet és a The Goose lesznek. Ezt megelőzően, április 29-én a Peaceville-nél is kijön egy igazi rajongócsalogató csomag a bandától Behind The Wall Of Doom címmel, benne három CD-vel, két DVD-vel és egy 92 oldalas könyvvel a banda történetéről, csupa kiadatlan és ritka felvétellel, demókkal, illetve személyesen Leif Edling és a régi énekes, Messiah Marcolin által összeválogatott klasszikus dalokkal.

Mindeközben az Avatarium – Leif nélkül – tovább turnézik a tavalyi, kiválóan sikerült The Girl With The Raven Mask lemez anyagával.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.