Shock!

július 05.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Karácsonyra ultrabrutális Ministry lemezt kapunk?

Habár a Ministry 2008-ban hivatalosan is letette a lantot, már biztos, hogy lesz új lemez, sőt, ha minden a tervek szerint halad, akár az idei év végére a boltokba kerülhet a Relapse címet viselő friss anyag. Al Jourgensen szerint a valaha kiadott legbrutálisabb, leggyorsabb Ministry lemezen melóznak éppen.

„Miközben a Buck Satan lemezen dolgoztunk, a Rigor Mortis-os Mike Scacciával baszkolódtunk pár ötlettel, hogy eltöltsük az időt", magyarázta a brit Metal Hammernek Al Jourgensen, hogy miért alakította újjá pár év szünet után minden idők egyik legnagyobb indusztriális rockbandáját, a Ministryt. „Összegyűlt öt-hat-hét dalunk, amikkel igazából nem is akartam mit kezdeni, Mikey azonban rágni kezdte a fülemet, hogy a nóták óriásiak. Nem countrys zenékről beszélünk, hanem inkább Ministry-ízű dolgokról... Így aztán szeptemberben ismét összeröffenünk, októbertől pedig Tommy Victor és Tony Campos is beszállnak a melóba, hogy befejezzük a dalokat, és karácsonyra kiadhassunk egy új Ministry lemezt Relapse címmel."

Al szerint a banda jelenleg öt teljesen kész dallal rendelkezik, és a Relapse vélhetően a leggyorsabb, legsúlyosabb album lesz, amit a Ministry csak valaha is megjelentetett. „Amolyan antiterápiás terápiaként dobtuk össze ezeket a nótákat a country ellensúlyozására a szabadnapjainkon, és olyan gyors, thrashes cuccok álltak össze, amilyeneket sem Mikey, sem én nem játszottunk már jó ideje. Épp most fejeztek be egy Rigor Mortis turnét, és azt mondta, az új Ministry dolgokhoz képest az könnyű volt. Tehát igazán brutális zenére lehet számítani, ami sokakat kiakaszt majd."

A Ministry következő turnéfelállásában Jourgensen, illetve a két gitáros, Scaccia és Tommy Victor mellett a nemrég a Soulflyba is bekerült Tony Campos basszusgitározik, Aaron Rossi dobol és John Bechdel billentyűzik-samplerezik majd. Mivel Al tavaly tavasszal kis híján otthagyta a fogát mértéktelen piálása és az abból fakadó egészségügyi problémák miatt, a csapat egyelőre csak limitált számú bulit vállalt: négy koncertet adnak az Egyesült Államokban jövő júniusban, majd utána ott lesznek pár európai fesztiválon, és önálló klubfellépéseket is csinálnak majd. Al szerint azonban összesen húsz-huszonegy koncertnél több semmiképpen sem várható. A legnagyobb megmozdulást mindenképpen a 2012-es Wacken Fesztivál jelenti majd.

A Ministry 2008-ban búcsúzott el a közönségtől, utolsó turnéjuk keretében Budapesten is felléptek azon a nyáron. Jourgensen az akkori interjúkban azt mondta, tizenöt éven belül biztosan nem lát esélyt a csapat újjáalakulására. Hát tessék...

 

Hozzászólások 

 
+1 #2 Equinox 2011-08-18 17:12
Jövő évi Wacken miattuk is igen izgalmasnak ígérkezik. Örülök h folytatják, tényleg spontánul jött, nem a pénzért, úgy tűnik
Idézet
 
 
+1 #1 Venomádi 2011-08-18 16:36
A "soha nem mondd, hogy soha" tipikus esete. Az életben ez a legjobb, sose tudni mit hoz.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.