Shock!

április 16.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Karácsony és rock and roll: megjelent Kőváry Péter új lemeze

A Royal Rebels-, Stoned- és korábbi Neo-frontember Kőváry Péter elkészítette rockos hangvételű karácsonyi lemezét, ami november 12-én jelenik meg a GrundRecords gondozásában. Premier.

1112kp

A tavalyi nagy sikerű single után ezúttal egy tizenkét dalos lemezzel jelentkezett az énekes, amelyen négy saját dal mellett nyolc örökérvényű ünnepi klasszikus áthangszerelt változata található. Az album érdekessége, hogy minden hangszeren Kőváry Péter játszik, egyedül a billentyűknél működött közre Csikós Nándor.

kovarypeter_c„Bevallom őszintén, régebben nem voltam nagy karácsonyos úgymond – mondja Péter. – Az elmúlt években kapott el a ez a láz, a feleségemnek köszönhetően, aki viszont hatalmas karácsony őrült. Lehet azért, mert majdnem karácsonykor, december 22-én született. Nálunk minden ünnep olyan, ahogy a filmekben látod: átjáróház, bulihegyek, fullra feldíszített lakás és szépen lassan engem is elkapott a feeling az évek alatt. Tavaly kihoztam azt a karácsonyi dalt, a Good Rockin' Christmast, ami egy korábbi dalom elkarácsonyosított változata. Nagyon jó fogadtatásban részesült az a dal, bekerült több Spotify playlistbe, jók voltak rá a reakciók a YouTube-on, Facebookon, ez pedig megadta a löketet ahhoz, hogy egy lemezen keresztül megmutassam, milyen számomra a karácsonyi zene. Eltökélt szándékom volt, hogy ezt a lemezemet abszolút a saját ízlésem szerint készítsem el. A rajta szereplő négy saját dalból három Royal Rebels dal lett volna, egyedül a kicsit Elton John-ihletésű Christmas Time (Hallelujah), ami másabb zeneiségben fogant. Imádom Eltont, meg a stílusát és még régebben írtam ezt a dalt, de nem illett a Rebels irányvonalába, itt viszont pont kapóra jött. Minden hangszeren én játszom a lemezen, kivéve a billentyűsöket, amiket a Rebels-zongorista, Csikós Nándi kezel. A feldolgozásoknál nyilván a kedvenceim közül válogattam és olyanokat, amiket el tudok énekelni. Sokáig gondolkodtam, a Tom Petty például elég nagy falat volt, de úgy érzem, az sikerült talán a legjobban, arra jön a következő klip! A zenekar minden tagja én leszek a videóban, ha már én játszottam fel mindent. Régi vágyam volt egy ilyen, most végre megvalósíthattam, de jön egy másik dal is hamarosan, szöveges videó formájában. Aztán van itt óriási kedvencem, mint az Elvis-féle Merry Christmas, Baby, de klasszikus is rockos verzióban, mint a Winter Wonderland, amolyan REO Speedwagon felfogásban, hogy a lemez minél változatosabb legyen. Kihasználtam, hogy szélesebb skálán mozoghattam, a bluestól kezdve a punkon és a soulon át a rockabillyig, minden rám jellemző stílus megtalálható. Azzal pedig gondolom, nem árulok el nagy titkot, hogy a Family, Christmas & Rock N Roll lemezcím a Sex, Drugs & Rock N Roll-ból jön!"

A lemezt november 12-től lehet keresni a lemezboltokban és a digitális zeneáruházakban, streaming platformokon.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.