Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Kai azt mondta: Michael, ha soha többé nem csinálunk semmit Helloween néven, idióták vagyunk”

Igen komolyan parázslik a levegő a Helloween körül, ami nem is csoda, hiszen a zenekar ősztől hetes felállásban, az utóbbi évek aktív tagsága mellett Michael Kiskével és Kai Hansennel indul nagyszabású turnéra. Mint Kiske most elárulta, az eredeti tervek között más korábbi tagok meghívása is szerepelt.

0208helloween

A spanyol TNT Radio Rocknak adott interjút a Helloween közelgő Pumpkins United turnéjáról Michael Kiske. „Rendeztük a dolgainkat, de hosszú történet volt ez, nem egyik napról a másikra ment végbe", mondta az énekes, amikor Michael Weikathtal ápolt kapcsolatáról, a reunion szinte kizárólagos kerékkötőjéről kérdezték. „Én is idősebb lettem, és az utolsó három-négy év folyamán változni kezdett a hozzáállásom a témához, méghozzá úgy, hogy szinte észre sem vettem. A tényleges kezdőpontot pedig az jelentette, amikor ismét összefutottunk a Sweden Rockon 2013-ban. Helyből ezzel nyitott: mit követtem el ellened, amit nem vagy képes nekem megbocsátani? Én pedig akkor döbbentem rá, hogy már megbocsátottam neki, de fel sem tűnt nekem a dolog. Itt kezdődtek a dolgok."

A folytatás pedig egy 2014-es, spanyolországi Unisonic-buli után érkezett el. „Az utóbbi években a helloweenes srácok folyamatosan küldték a jeleket, példáuil interjúkban is említették, hogy szívesen csinálnának valamilyen reuniont Kaival és velem. Számomra eleinte kicsit zavaróak voltak ezek a megnyilvánulások, nem tudtam, mit gondoljak róluk, de valahol jól is estek. Aztán egy nagyszerű spanyol Unisonic-koncert után Kai valami olyasmit mondott: Michael, ha soha többé nem csinálunk semmit Helloween néven, egyszerűen idióták vagyunk. És mivel ekkor már egy év telt el a Weikivel történt találkozásom óta, azt mondtam: tudod mit, Kai? Nyitott vagyok rá. Innen pedig beindultak a dolgok. Kai pont a legjobbkor dobta be az ötletet. Ő már régóta meg akarta csinálni. És először persze nekem is az volt a fejemben, hogy csak a Keeper-korszakos zenekart kellene összehozni egy új dobossal, korai dalokkal, de most már nekem is sokkal jobban tetszik ez a mostani megoldás, mert nagyon pozitív üzenetet hordoz. Azt, hogy még ha ellenségeskedéssel is töltitek az életetek egy jelentős részét, a nézeteltéréseket akkor is rendezni lehet. Igenis meg lehet bocsátani a másiknak, még ha tényleg meg is bántottátok egymást, és egy időben valóban rosszul mentek a dolgaitok, akkor is. Andival egyébként azelőtt soha nem találkoztam, de nagyon jól megtaláltuk a hangot emberileg is."

Mindenkit persze ez a turné sem hozott vissza. „Úgy tudom, megkeresték őt is, de nem akart részt venni a turnén", mondta Michael, amikor arról kérdezték, miért maradt ki a Pumpkins Unitedből Hansen egykori utódja, Roland Grapow. „Nekem legalábbis ezt mondták. Talán még most is van benne tüske. Tudom, milyen érzés az. Amikor még friss a sérelem, nem könnyű az ügy."

Kiske az interjúban ismét megismételte: a dalok hagyományos Kai – Michael – Andi felosztása mellett duettek, összecserélt számok is várhatók a repertoárban, viszont bizonyosan nem játsszák majd el teljes egészében egyik albumot sem – még azzal együtt sem, hogy a koncertek időtartama közelíti majd a három órát. A zenekar emellett természetesen komoly, drága, látványos produkcióval indul majd neki a turnénak. Az első koncert a mostani állás szerint október 21-én lesz Mexikóvárosban, majd két brazil buli következik Sao Paulóban. Európában novemberben bukkannak fel először, Magyarországhoz legközelebb valószínűleg november 26-án, Pozsonyban játszanak majd az Aegon Arenában.

 

Hozzászólások 

 
+3 #2 zombee 2017-02-08 12:06
Csak nehogy az legyen a vége, mint az Anthrax-nél...
Idézet
 
 
+2 #1 shmonsta 2017-02-08 11:45
Így kell ezt csinálni. A lényeg a zene, azt meg mindannyian szeretik, a többi meg csak kommunikáció és intelligencia kérdése.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.