Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Júniusban már biztosan Európában koncertezik a Pantera

Szépen alakul a decemberben Zakk Wylde-dal és Charlie Benantével visszatérő Pantera turnémenetrendje. Most már biztos, hogy a zenekar a nyári fesztiválszezont Európában tölti majd.

1104zakkphil

A december 2-ai, mexikóvárosi Hell & Heaven Metal Festen lép először színpadra a több mint húsz év szünet után, a fedélzeten a két életben lévő eredeti tag, Phil Anselmo énekes és Rex Brown basszusgitáros mellett Zakk Wylde gitárossal és Charlie Benante dobossal kiálló Pantera. A zenekar ezután további latin-amerikai bulikkal csap bele a fullos visszatérésbe: ott lesznek a december 6-ai Monterrey Metal Festen, december 9-én a Knotfest kolumbiai kiadásán Bogotában, majd december 11-én Santiagóban a chilei változaton, illetve a december 18-ai São Pauló-i verzión.

Utóbbi két helyszínen önálló fellépéseik is lesznek, az érdeklődés pedig minden várakozást felülmúl: a chilei fővárosba leszervezett december 12-ei koncert például olyan gyorsan teltházas lett a több mint ötezer férőhelyes Teatro Caupolicánban, hogy át kellett tenni a 17 ezres befogadóképességű Movistar Arenába. Most kiderült az első két európai fellépés dátuma és helyszíne is: június 2-4-én, a Nürburgringen megrendezendő Rock Am Ringen, illetve a nürnbergi Rock Im Park fesztiválon játszanak majd. De nyilvánvalóan nem két fellépés kedvéért repülik át az Atlanti-óceánt, tehát további állomások bejelentése várható a következő időszakban.

A Dimebag Darrell és Vinnie Paul helyére bevett zenészek nyilatkozataikban hangsúlyozzák: a cél a Pantera autentikus megidézése lesz. „Nem állhatok úgy bele ebbe az egészbe, mint az Anthrax dobosa, hiszen akkor teljesen másként szólna minden – mondta Benante Eddie Trunk műsorában. – Ezért aztán úgy játszom majd, hogy ha lehunyod a szemedet, alapvetően olyan lesz, mintha Vinnie dobolna. Pontosan úgy játszom majd, mint ő." „Úgy kell megközelíteni a dolgot, mint amikor Ozzyval gitározom – tette hozzá Zakk. – Természetesen meg kellett tanulnom Randy Rhoads és Jake E. Lee témáit, és a Black Sabbath-dalokat is a lehető leghűségesebben kellett megszólaltatni az eredetiekhez képest. Charlie-nak pedig meg kell tanulnia Vinnie témáit. Mintha egy feldolgozásbandában játszanál. Ott van nekem is a Zakk Sabbath, ahol nyilván eszem ágában sincs belevariálni mondjuk a War Pigs szövegébe..."

A Pantera huszonöt éve megjelent Official Live: 101 Proof koncertlemezéről az évforduló és a visszatérés kapcsán itt írtunk.

 

Hozzászólások 

 
#15 Tulus 2022-11-05 10:44
Szerintem az lesz, hogy ugye most mindenki ovákol meg fanyalog, aztán amikor elindul a turné, rájönnek, hogy minden a helyén van, a fiúk odateszik magukat, tisztelettel, alázattal játsszák el a dalokat.

És ha tényleg így lesz, azt mondom, így nem lesz semmi baj ezzel a turnéval.
Idézet
 
 
#14 NOLA 2022-11-04 20:52
Idézet - Tisztelt Őszentsége Pius XIV.:
A kép alapján Phil most eléggé összeszedte magát, nincsen lepattanva.

Ember..., ez a kép k.b. 10 éves.
Idézet
 
 
#13 queensryche999 2022-11-04 19:55
Idézet - Montsegur:
"Mintha egy feldolgozásband ában játszanál."

Szerintem ez egy teljesen korrekt megfogalmazás. Már csak a nevet kellett volna egy kicsit hozzáigazítani.


Sokkal elfogadhatóbb-szerethetőbb lenne ez a sztori, ha tribute, vagy experience kiegészítéssel futna a dolog.
Idézet
 
 
#12 queensryche999 2022-11-04 19:52
Idézet - Eugen:
Nem értem a fanyalgókat, a Judas Priestben is kb. kettő régi arc van, a bőgős meg az énekes, mégsem ment a hiszti.


Mint a legtöbb példa, ez sem pontos, persze értem, miért írod és nem ellenkezni akarok. Glenn esetében teljesen egyértelmű és érthető okok állnak a háttérben. Ken helyzete már más tészta - megvan a véleményem a dologról, ne menjünk bele -, de ez van, remélem idővel ez is rendeződik majd. Most lesz a napokban a R&R Hall of Fame beiktatásuk, kíváncsian várom a felvételeket. És Ken ugyebár simán kilépett, nem pedig lelőtték, csak aztán úgy alakult, hogy nem volt számára visszaút a zenekarba.

A Judas esetében tehát nem történt EXTRÉM esemény, ami alapján kellemetlen lenne Judas Priest név alatt turnézni. Félre ne érts: ha nekem valaki azt mondja 12-15 éve, hogy a 2020-as években egyrészt még mindig lesz aktív Priest (WTF?!) másrészt hogy ebben a bandában se Tipton, se Downing nem lesz már jelen, minimum megmosolygom. És itt vagyunk ma, én legutóbb 2018-ben láttam őket az Arénában és egy percét sem bántam meg. Ami pedig a ki-tudja-meg-lesz-e-tartva 2023-as Ozzy/Judas-t illeti... szerintem azon is ott leszek.

Véleményem szerint a Pantera-sztori össze sem hasonlítható ezzel. A mód, ahogyan a zenekar motorja eltávozott, illetve a testvére, Vinnie által többször, nyilvánosan kijelentett "a tesóm nélkül nincs Pantera" nyilatkozat fényében a Panterát békén kellett volna hagyni. Igen, ez a véleményem, elfogadom, ha nem mindenki osztja. Phil és Rex (valamint a Dimebag-hez köthető jogörökösök, ha jól fogalmazok) ezt hagyják épp figyelmen kívül. Nekem ez red flag már alapból. Plusz van itt egy olyan dolog, amit sokszor, sokan elmondanak: Dime pótolhatatlan. Ugyanúgy, mint mondjuk Peter Steele a Type O Negative esetében. Annyira unikális jelenség volt, ráadásul az utolsó hangig róla szóltak a Pantera gitártémák, hogy kb. az a kategória SZÁMOMRA, mint egy Angus nélküli AC/DC, egy Slash nélküli Guns (bezonyám: sosem tetszett az "Axl N' Roses"), vagy mondjuk egy Hetfield nélküli Metallica. Egyszerűen: n-e-m m-ű-k-ö-d-i-k.

Imádom Zakk-et, imádom Charlie-t, semmi bajom Fülöppel és Rexszel, de thanks, no thanks.
Idézet
 
 
#11 Batu kán 2022-11-04 19:10
Én sem értem a fanyalgókat, hisz nem valamelyik noname vidéki garázszenekarbó l "pótolják" az Abbott tesókat, hanem két, nem kis nevű, profi zenésszel. Azért tudják hozni a színvonalat.
Idézet
 
 
#10 Eugen 2022-11-04 18:14
Nem értem a fanyalgókat, a Judas Priestben is kb. kettő régi arc van, a bőgős meg az énekes, mégsem ment a hiszti.
Idézet
 
 
#9 Rcooley 2022-11-04 17:56
Idézet - Macaronok, de madárszarból:
Idézet - Rcooley:
Már csak egy Jimi Hendrix Experience és Motörhead közös turné hiányzik!

Hiszen itt sincs egyetlen klasszikus tag sem, édesapa.

Hiába van itt Rex meg Phil, ez akkor is egy rossz paródia , sőt hullagyalázás. Mintha a Van Halen turnézna a vanhalenek nélkül, édes kisfiam!
Idézet
 
 
#8 Macaronok, de madárszarból 2022-11-04 17:30
Idézet - Rcooley:
Már csak egy Jimi Hendrix Experience és Motörhead közös turné hiányzik!

Hiszen itt sincs egyetlen klasszikus tag sem, édesapa.
Idézet
 
 
#7 Rcooley 2022-11-04 16:35
Már csak egy Jimi Hendrix Experience és Motörhead közös turné hiányzik!
Idézet
 
 
#6 Tulus 2022-11-04 15:48
Erre kíváncsi leszek....
Idézet
 
 
#5 Afrikaaner 2022-11-04 15:13
Zakk Wylde saját jogon kiváló gitáros ugyan, de pl. Jake E. Lee témáit sosem sikerült neki rendesen eljátszani. Nem véletlen, hogy Gus G. érkezésekor került átmenetileg újra reflektorfénybe az a korszak Ozzy-nál. Szóval mondani könnyű, hogy így, meg úgy kell valamit játszani, de ténylegesen levenni valaki stílusát az egy egészen más dolog és a tehetség önmagában egyáltalán nem garancia arra, hogy sikerül..
Idézet
 
 
#4 Tisztelt Őszentsége Pius XIV. 2022-11-04 14:54
A kép alapján Phil most eléggé összeszedte magát, nincsen lepattanva.
Idézet
 
 
#3 Verebélyi Gábor 2022-11-04 11:01
Sziasztok!
Ezt a felállást, ezekkel a dalokkal akkor is megnézném,ha éppen Halász Judit Big Band néven futnának. Mivel kölyökkoromban eléggé beakadt nálam a Pantera, és csak egyszer, 1998. június 3-án volt módomban látni őket, a mindenható Black Sabbath előtt, mindenképp vevő leszek egy, a közelben megtartott bulira. Nincs okom a fanyalgásra. Pláne Zakk Bátyó széles terpeszeit látva.... :-D
Idézet
 
 
#2 Montsegur 2022-11-04 08:12
"Mintha egy feldolgozásband ában játszanál."

Szerintem ez egy teljesen korrekt megfogalmazás. Már csak a nevet kellett volna egy kicsit hozzáigazítani.
Idézet
 
 
#1 Wendiii 2022-11-04 07:49
Nagyon meglepődnék, ha Benante jönne velük Európába. Az Anthrax-szel az utóbbi időben nem sikerült ez a mutatvány...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.