Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Júniusban Európában is koncertezik a Cinderella

Fennállásának 25. évét ünneplő turnéra indul idén tavasszal a Cinderella, akik hivatalosan soha nem oszlottak fel, mégsem adtak ki új albumot az 1994-es Still Climbing óta. A frontember Tom Keifer szerint valamikor még akár új lemez is érkezhet, de továbbra sincsenek konkrét terveik. Ugyanígy Keifer lassan egy éve elkészült szólóalbuma körül is síri csend honol.

„Ha összejövünk és turnézni kezdünk, mindig igazi zenekarnak érezzük magunkat", magyarázta Keifer a Noisecreepnek. „A terv most annyi, hogy nem helyezzük nyomás alá a csapatot, egyszerűen csak útra kelünk együtt, koncertezünk, ismét bandaként nyomulunk, aztán majd meglátjuk, mi sül ki a dologból... Kétségtelenül megvan annak a lehetősége, hogy egyszer majd készítsünk egy új albumot is, de hogy mikor érkezik el ennek az időpontja, arról fogalmam sincs. Azt kell mondanom, hogy a megfelelő helyen, a megfelelő időben majd lesz új Cinderella lemez, de ehhez mindennek klappolnia kell."

A 25 éves jubileumi turné menetrendje egyelőre nem végleges. Az áprilisban induló körút állomásainak zöme az Egyesült Államokban lesz, de május végére három dél-amerikai koncertet is beiktattak, júniusban pedig Európában is felbukkannak: egyelőre egy június 17-ei moszkvai és egy június 23-ai londoni buli látszik biztosnak, de reménykedjünk benne, hogy talán Magyarországhoz közelebbre is elvetődnek...

A klasszikus Aerosmith, AC/DC vonalon mozgó Cinderella a '80-as évek második felében az egyik legmenőbb hajbandának számított a tengerentúlon. Az 1986-os Night Songs és az 1988-as Long Cold Winter lemezek egyenként több mint 3 millió példányban keltek el Amerikában, de a némileg lazább, countrysabb hangvételű 1990-es Heartbreak Station enyhébb visszaesést hozott azzal, hogy „csak" egymillióan vették meg odaát. A zenekar az 1994-es Still Climbinggal visszakanyarodott a harapósabb irányvonalhoz, de a grunge-korszakban már esélyük sem volt újból felkapaszkodni a csúcsra. Az évtized második felében még nekiláttak egy új anyag munkálatainak, de a lemez végül sosem készült el. A Cinderella azóta kisebb-nagyobb rendszerességgel turnézik az Államokban, új dalokat azonban nem jelentettek meg. A '90-es évek eleje óta komoly és visszatérő hangszálproblémákkal küzdő Tom tavaly év közepén állítólag szinte teljesen elkészült rég várt szólóalbumával, de ez egyelőre páncélszekrényben várja, hogy az énekes végre megtalálja hozzá a megfelelő kiadót.

A banda tagságát jelenleg a klasszikus négyes alkotja, azaz az énekes/gitáros Keifer mellett Jeff LaBar gitározik, Eric Brittingham a basszusgitáros és Fred Coury a dobos.

A Cinderella 2005-ben megjelent In Concert DVD-jéről itt írtunk.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.