Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Jövőre visszatér a koncertszínpadokra a Nasum

Habár a zenekar motorja, Mieszko Talarczyk énekes/gitáros a 2004-es délkelet-ázsiai cunamikatasztrófa áldozatául esett, jövőre megalakulásának huszadik évfordulója alkalmából, néhány speciális búcsúfellépés erejéig mégis ismét színpadra áll minden idők egyik legjobb grindcore bandája, a svéd Nasum.

„Azt hittétek, a Nasum halott? Nos, igen, ez a helyzet. Feltámadásról szó sincs, csak búcsúról", áll a zenekar közleményében. „Ha a dolgok másképp alakulnak és Mieszko nem hal meg, a Nasum 2012-ben ünnepelte volna huszadik születésnapját. Hosszas tanácskozást követően úgy döntöttünk, most vagy soha: a banda jövőre elvállal néhány koncertet és fesztiválfellépést a világ minden táján, hogy megünnepeljük az évfordulót, és végső búcsút mondjunk a rajongóknak, illetve Mieszkónak. Semmi gázos újjáalakulósdi, semmiféle új lemez, semmiféle sírfelirat Mieszkónak – csak néhány bomlasztó, minden szabályt áthágó koncert."

„Amikor Mieszko eltűnt és meghalt a cunamitragédiában, a Nasum is meghalt vele együtt. A zenekar hangjaként, producereként és egyik fő dalszerzőjeként létfontosságú szerv volt a Nasum testében. Az azóta eltelt években azonban úgy éreztük, befejezetlenül hagytuk a történetet. Hirtelen eltelt hét év, mi pedig úgy éreztük: elérkezett az idő a sztori lezárására", írják. A zenekar jelenlegi felállásában Anders Jakobson dobos, Jesper Liveröd basszer/hörgős, Jon Lindqvist gitáros/hörgős, Urban Skytt gitáros és a finn Rotten Soundból ismert Keijo Niinimaa énekes érdekeltek. A koncerteken vendégként további zenészbarátok is felbukkannak majd énekesként.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.