Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Journey: Perryvel legfeljebb a búcsúturnén?

Semmiképpen sem válna meg Arnel Pineda énekestől a Journey, még akkor sem, ha a legsikeresebb korszak énekese, Steve Perry hajlandó lenne visszatérni a frontra – szögezte le Neal Schon gitáros egy aktuális interjúban. A filippínó frontember csúcsra vezető hihetetlen útjáról készült dokumentumfilmet nemrég mutatták be a tengerentúlon.

„Nem hinném, hogy bármilyen módon is elképzelhető lenne a munka Arnel nélkül ezen a ponton”, mondta Neal Schon a The Pulse Of Radio Steve Perry esetleges visszatérését firtató kérdésére. „Soha nem mondhatod azt semmire, hogy soha. Talán tíz év múlva? Hat év múlva? Ki tudja… De ha valaha is felmerül a lehetőség, azt hiszem, mindkettejük ott lesz majd. Esetleg egy búcsúturné keretében, és akkor utána vége az egésznek. Ez lenne az egyetlen helyes út.”

Jonathan Cain billentyűs ugyanebben az interjúban kiemelte: Arnel Pineda személyében a Journey jóval többet talált egy tribute-szerű énekesnél. „A tribute bandák énekesei félősek, mert egyfajta klónokról beszélünk… Volt egy csóka, akit figyeltünk, de ő annyira Steve Perry volt, hogy az valami hihetetlen. Tényleg hátborzongató volt… Ezek a figurák el tudják énekelni a régi dolgokat, de ha egy új nótát próbálsz a szájukba adni, képtelenek lesznek megfelelően elnyomni.”

Pineda és a Journey azért lett pörgős téma ismét az utóbbi hetekben az amerikai médiában, mert az énekes sztorijáról dokumentumfilm készült Don’t Stop Believin’: Everyman’s Journey címmel, amit már be is mutattak a rangos New York-i Tribeca Filmfesztiválon. Mint ismeretes, Schon a YouTube-on bukkant rá filippínó származású énekesre, aki 2007-ben csatlakozott a legendás AOR bandához, és azóta két hatalmas sikerű albumon énekelt a zenekarban. Noha a sajtó folyamatosan napirenden tartja Perry kérdését, a zenekarnak igazából nincs szüksége visszarendeződésre: tavaly Pinedával is 2011 egyik legsikeresebb rockturnéját produkálták az Eclipse lemez kapcsán. Maga Arnel egyébként úgy nyilatkozott a kérdésről, hogy sosem találkozott még Perryvel, de szeretne. „Remélem, egyszer énekelhetek majd vele, úgy, hogy ott állunk egymás mellett... Már persze ha hajlandó volna rá. Fantasztikus lenne, és biztos vagyok benne, hogy különösen a legfanatikusabb rajongók imádnák a dolgot..."

Perry, aki január 22-én ünnepelte 63. születésnapját, a Journey 1996-os visszatérő albuma, a Trial By Fire óta nem hallatta hangját új dalokban, igaz, azóta több komoly csípőműtéten is átesett. Ha azonban minden igaz, hamarosan ő is visszatérhet egy új szólólemezzel.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.