Shock!

május 02.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Jon Schaffer nem a levegőbe beszél

Október 17-én jön az új Iced Earth lemez, a Dystopia, Jon Schaffer gitáros pedig igyekszik a lehető legmagasabbra korbácsolni a várakozásokat. Van is miért izmoznia, hiszen a banda utóbbi néhány lemeze megosztotta a rajongótábort, ráadásul a floridaiaknak megint új énekesük van Stu Block személyében.

„Igazából nem úgy írja az ember a dalokat, hogy ahhoz elképzel egy konkrét énekest”, mondta Jon Schaffer a Jukebox Metalnak. „Először is kell egy nóta, aztán kell hozzá egy hang, aki képes elénekelni. Az első lemezünkön éneklő arcot (Gene Adamnek hívták - a szerk.) leszámítva minden Iced Earth énekes rendelkezett a nótákhoz szükséges adottságokkal. Stu-nak most nagyobb hangterjedelme van, mint korábban, mert felfedezte a középső hangfekvéseit. Arra ösztökéltük, hogy dolgozzon ezen a számára új terepen, hiszen az Iced Earth dalainak nagyrésze ebben a fekvésben íródott. Na most: ha valaki tehetséges, az csak egy dolog. Amikor viszont ehhez a megfelelő hozzáállás is párosul, a vágy, hogy mindent kipróbáljon és fejlődjön az ember, teljesen más eset. Matt Barlow is pont ilyen volt, amikor annak idején belépett a zenekarba: mindent meg akart valósítani, és kihozni belőle a lehetséges legtöbbet. Nem volt egóból fakadó ellenállás, szarakodás, drámázás. Stu-val ugyanez a helyzet.

Schaffer szerint a zenekar nem mindig így működött az elmúlt tíz év során. „Tim (azaz Ripper Owens) is hihetetlen énekes, akinek olyan természetes tehetsége van, amivel az emberek nagyrésze egyszerűen nem rendelkezik. Minden fizikai adottsága megvan, igazság szerint ijesztő, mennyire egyszerűen megy fel a legmagasabb hangokig egyik pillanatról a másikra, és ezen még csak erőlködnie sem kell. De másfajta energiát képvisel, mint Stu, és igazság szerint mindig is a szólókarrierjén gondolkodott. Ez tök jó, de az Iced Earth másról szól. Tudom, hogy Stu elkötelezett a banda irányában, és ez hosszútávú dolog.”

A gitáros azt mondja: az Iced Earth életében kezdődött új korszakot mindenkinek komolyan kell vennie. „Tisztában vagyok vele, hogy az elmúlt évtizedben nagyon instabil volt a felállásunk, és nem rendelkeztünk igazán elkötelezett frontemberrel sem, de most igen. És amikor azt mondom, bosszúra éhesen térünk vissza, nem a kibaszott levegőbe dumálok!”

Az októberi megjelenést a zenekar valaha látott legintenzívebb világ körüli turnéja követi majd, amelynek keretében a csapat Budapesten is ismét fellép. A koncert november 24-én kerül megrendezésre a Club 202-ben. További részletek a Concerto honlapján.

Az Iced Earth nemrég megjelent monstre DVD-jéről, a Festivals Of The Wickedről itt írtunk.

 

Hozzászólások 

 
+1 #1 vitya121 2011-09-08 14:39
A Dnte's Infernot állat módon énekli a gyerek, qva nagy :)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.