Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Jön Nergal country-albuma: „Nincs tele minden metaforákkal, rejtett jelentésekkel”

0115meandthatmanMárcius 24-én érkezik a Me And That Man nevű country/blues/folk-projekt első albuma, a Songs Of Love And Death. Ez így önmagában talán nem hangzik túl érdekfeszítően, de úgy máris izgalmasabb a dolog, ha hozzátesszük, hogy a duó egyik tagja Adam Darski, azaz Nergal, a Behemoth agya.

Egy angol-lengyel muzsikussal, John Porter gitárossal készítette el különleges projektalbumát Nergal, amely a Cooking Vinylnél jelenik meg március végén. A zeneileg és szövegileg egyaránt sötét, ám black/death metalos irányultság helyett countrys, bluesos, folkos mezsgyén haladó duótól My Church Is Black címmel máris meghallgatható az első dal, a kiadó pedig olyanoknak ajánlja elsősorban az albumot a nyilvánvalóan érdeklődő Behemoth-fanok mellett, akik kedvelik Nick Cave, a Danzig, Leonard Cohen. Johnny Cash vagy a Wovenhand munkásságát.

„A Me And That Mannel egyszerű történeteket mesélek el egyszerű módon", mondja Darski. „Nincs tele minden metaforákkal, rejtett jelentésekkel: olyan természetes, organikus és lemeztelenített az egész, amennyire csak lehet. Maguk a dalok is nagyon természetesen álltak össze: az egyik bluesos lett, a másik balladásabb, de együtt mind jelentőségteljesek. Szükségem volt erre a zenekarra, hogy megtartsam az egyensúlyt, mert az anyazenekarom potenciálja határtalannak tűnik, egyre nagyobb és nagyobb, előrehaladottabb, kiműveltebb, sötétebb és feketébb lesz. De a Me And That Man az ellenkező végletet képviseli művészi szempontból. És ahogy a legjobb művészeti alkotásokra igaz, amennyiben ott rejlik benned, ki kell adnod magadból, mert különben mérgező és veszélyes lesz rád. Én így birkózom meg a sötét érzelmeimmel és az árnyaimmal. Nem vidám ez a zene, de felszabadító."

meandthatman_cA lemezre az alábbi dalok kerülnek fel:

01. My Church Is Black
02. Nightride
03. On The Road
04. Cross My Heart And Hope To Die
05. Better The Devil I Know
06. Of Sirens, Vampires and Lovers
07. Magdalene
08. Love & Death
09. One Day
10. Shaman Blues
11. Voodoo Queen
12. Get Outta This Place
13. Ain't Much Loving

A Me And That Man egyelőre side-projektként fut, de akármi kisülhet belőle hosszabb távon, a duó egyelőre nem akar megtervezni semmit. Néhány koncertet mindenesetre máris beterveztek mind Európában, mind Észak-Amerikában.

 

Hozzászólások 

 
-3 #9 TelekiPál 2017-01-16 18:22
Az addig oké, hogy "nincs tele metaforákkal", de ebben sokminden más sincs. Bevallom őszintén, hogy ha már mást akart csinálni, akkor mehetett volna messzebb is a Behemothtól.
Eleinte úgy gondoltam, hogy valami dögös bluest fog összehozni, de ezért szerintem rettentő felesleges volt akár felhúrozni a gitárt.
Faszfej Nergal, inkább csinálj egy új Behemoth lemezt, mert ez kib.szott szar. SZAAAAAAR!!! SZAAAAAAAR!!!
Idézet
 
 
-1 #8 Szornyeteg Lajos 2017-01-16 12:30
Idézet - gabnov:
Egyébként azon kívül, hogy lopás, nagyon rendben van a cucc. Nem baj az ha valaki rálép egy más által kitaposott ösvényre, Viszont azon túl, hogy én magam részéről ki nem állom a black metalt és kapcsolt részeit, ezt a palit igen komolyan veszem. Nagyon kreatív, invenciózus muzsikusnak tartom és főleg emiatt csalódás az, hogy csak erre a copy/paste dologra tellett tőle.


honnan lopas konkretan?
Idézet
 
 
-1 #7 gabnov 2017-01-16 07:39
Egyébként azon kívül, hogy lopás, nagyon rendben van a cucc. Nem baj az ha valaki rálép egy más által kitaposott ösvényre, Viszont azon túl, hogy én magam részéről ki nem állom a black metalt és kapcsolt részeit, ezt a palit igen komolyan veszem. Nagyon kreatív, invenciózus muzsikusnak tartom és főleg emiatt csalódás az, hogy csak erre a copy/paste dologra tellett tőle.
Idézet
 
 
+1 #6 Abracadabra 2017-01-15 20:05
Nem rossz... :) A video amolyan David Lynch-re hajazó, piros-fekete árnyjáték teli félmeztelen bulákkal stb. :) Bónusz: Nergal is ruha nélkül a végén. :D
Idézet
 
 
+5 #5 Szornyeteg Lajos 2017-01-15 14:55
Ugyan mar, ez egy ilyen stlus. Minta azt mondana random blues rajongo egy random thrash zenekarra, hogy szegyentelen Slayer-nyulas, mert csak azt hallotta abbol a vonalbol eddig. Pedig erre egy csomo minden mast is ra lehetne huzni a Wovenhandtol Nick Cave-en at a denveri szcenaig, mint ahogy King Dude-ra is. Mert ez a zenei stilus. Profi munka amugy, melyseget az emlitettekkel szemben viszont nem erzekelek.
Idézet
 
 
+2 #4 Thasaidon 2017-01-15 12:58
King Dude-nak van egy olyan kiállása az állandó cigivel a szájában meg a koncerten wkiskey-zéssel, a dalainak pedig van egy olyan, khm, finoman erotikus töltete (az új lemezének címe ugye Sex :-D ), ami miatt azt az embert nem lehet csak úgy lenyúlni. A zene, hát, az country, oszt slussz, én mélyebb különbségeket nem látok, mert én sem vagyok avatott szakértő. De nekem is King Dude jutott eszembe már a banda leírásáról, el bírnám viselni előzenekarnak április 20-án.
Idézet
 
 
+3 #3 pumpika666 2017-01-15 12:03
nem vagyok nagy szakértő, de ez bejövős
hogy lopás, vagy nem lopás, a metalhoz hasonlóan ezeket a témákat már ezerszer eljátszotta valaki valamilyen formában, nagyon nem lehet megújítani
Idézet
 
 
-1 #2 gabnov 2017-01-15 10:58
Szégyentelen King Dude lopás...
Idézet
 
 
+3 #1 Kpkg 2017-01-15 09:18
Tegnap hallgattam, nekem egyből bejött. Elég egyszerű dal, de hangulatos, meglátjuk, a többi milyen. A klip meg... Ja :D
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.