Shock!

április 28.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Jon Lord utolsó interjúja: még halála előtt egy héttel is reménykedett

A Classic Rock magazin friss számában szerepel a néhai Jon Lord utolsó interjúja, amelyet a Deep Purple legendás egykori billentyűse egy héttel július 16-ai halála előtt adott a lapnak. Lord a beszélgetés tanúsága szerint bízott a gyógyulásban.

„Az én koromban a rák nagyon lassan terjed", magyarázta az interjúban a 71 évesen elhunyt Lord. „Így aztán fel is tartóztatható. Az onkológusomnak voltak betegei, akiknél tizenöt-tizenhat éve diagnosztizálták a hasnyálmirigyrákot. Még mindig kezelésekre járnak, és még mindig rákosnak számítanak – de itt vannak, és ez a lényeg. Az én daganatomat korai stádiumban lévőnek találták, és a tumor mérete is lecsökkent a kezelések következtében." Lord azt mondta: szeretné megérni apja korát, aki késői nyolcvanas éveiben hunyt el, és a kezelések sikeresnek is tűntek.

A billentyűs azt is elárulta: a rengeteg hozzá érkezett jókívánság között Ritchie Blackmore-éi is ott voltak. „Egy nagyon kedves levelet küldött, és örültem, hogy hallhattam felőle. Ritchie és az én életem az elmúlt húsz évben radikálisan eltávolodott egymástól: ő is a saját útján haladt, és én is. De nagyon sok mindent éltünk át együtt, és ez mindig a miénk marad. Hogy szeretnék-e ismét együtt játszani vele? Nagyon is. Egész hadseregnyi ember szeretné, hogy ismét a nyakába akassza azt a fehér Stratocastert, de én azért inkább nem tartom vissza a lélegzetemet, amíg ez megtörténik... Főleg, hogy a többségnél jobban tudom: azt kell tenned, amit akarsz. Ritchie így is tesz. Sok sikert kívánok neki ehhez."

Lord halálát egyébként valóban nem közvetlenül hasnyálmirigyének rákos daganatai okozták, hanem egy tüdőembólia, ami a rákos betegek kezelésének következtében viszonylag gyakran előfordul.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+1 #1 László József 2017-09-02 17:11
2010-ben, a halála előtt 2 évvel, akkor már nyilván a gyilkos kórral a testében járt és koncertezett Győrben, sokunk örömére.Három napot töltött a városban, nagyon tetszett neki, azt nyilatkozta ide minden képen szeretne még visszajönni,örü ltünk ennek, a koncert hatalmas élmény volt, akkor még nem tudtuk és ő sem hogy nem sokkal éli túl és nem jön többet ide.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.