Shock!

május 04.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Jön az új Volbeat: „Mindenki számítson sok meglepetésre!”

Még a tavasz folyamán boltokba kerül a dán metal’n’roller Volbeat ötödik nagylemeze, amely az Outlaw Gentleman & Shady Ladies címet kapta, két producere pedig az Anthraxből épp a napokban kilépett Rob Caggiano, illetve Jacob Hansen lesz. A zenekar márciustól amerikai turnéra indul a Danko Jones előzenekaroskodása mellett.

„Visszatértünk a stúdióba, és ezúttal szakítottunk néhány régi szokásunkkal, ami néha azt jelenti, hogy elhagyjuk a saját komfortzónánkat”, mondja a munkálatokról Michael Poulsen énekes/gitáros. „Új környezetben dolgozunk, új felszereléssel, zeneileg új világokat fedezünk fel, szóval nagyon izgalmas ez az egész. Régi munkatársunkkal, Jacob Hansennel együtt abban a megtiszteltetésben van részünk, hogy a produceri székben Rob Caggiano ül. Mindenki számítson sok meglepetésre és a zenekar eddigi legrockosabb súlyos dalaira. Minden korábbinál jobban érezzük, hogy ezúttal új szintre juttattuk el a Volbeat hangzását, méghozzá anélkül, hogy megváltoztattuk volna a zenekar lényegét.”

A Volbeat legutóbbi albuma 2010-ben jelent meg Beyond Hell / Above Heaven címmel, és világszerte hatalmas sikert aratott: az Egyesült Államokban eddig több mint 170 ezer példányban talált gazdára, és Németországban is bőven 100 ezres eladás felett jár már. A banda március 6-ától Amerikában turnézik a Danko Jonesszal, majd nyár elejétől Európában fesztiváloznak. Az már például biztos, hogy ők is fellépnek a júniusi NovaRock fesztiválon Nickelsdorfban. Egyelőre még nem tudni, hogy továbbra is a Mercyful Fate mestere, Hank Shermann segíti-e ki őket élőben a másfél éve távozott Thomas Bredahl helyén, akinek helyére azóta sem érkezett fix ember a csapatba.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.