Shock!

április 22.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Jön a négyes Place Vendome: „Azt szeretem leginkább ebben a lemezben, hogy változatos”

1202kiskeNoha Michael Kiske következő két éve borítékolhatóan a Helloween Pumpkins United turnéjáról szól majd, azért egy új Place Vendome-album is kijön az énekestől február végén. A lemez címe Close To The Sun lesz.

Pár hete már tudjuk, hogy jövő ősszel végre megvalósul, amire oly sokan vártak oly hiába az elmúlt több mint két évtizedben: ismét összeáll a Helloween klasszikus tengelye, azaz Michael Kiske énekes és Kai Hansen gitáros is csatlakozik a jelenlegi felálláshoz, hogy egy Pumpkins United nevű turné monstre koncertjein idézzék fel a múltat. Kiske azonban ezt megelőzően, február 24-én még kihozza a Frontiersnél a következő Place Vendome-albumot, amelynek Close To The Sun lesz a címe, és már a negyedik kiadvány lesz ezen a néven. A legutóbbi 2013-ban jelent meg Thunder In The Distance címmel, és a projekt 2005-ös beindulása óta az olasz dallamrock-kiadó legsikeresebb vállalkozásai közé tartozik.

Az új Place Vendome-dalokat ismét a neves dalszerző-producer, a Pink Cream 69 basszusgitárosa, Dennis Ward szállította le Kiskének, aki meglepő kijelentést tett az anyagról: „Ez az első Place Vendome-lemez, ahogy azt érzem: megalkottuk a saját védjegyszerű hangzásunkat. Ez az a megszólalás, amellyel elképzeljük magunkat a jövőben, és azt akarjuk, hogy mások is így halljanak bennünket", fogalmazott. „Azt szeretem leginkább ebben a lemezben, hogy változatos", teszi hozzá Kiske. „Nagyon AOR-os, de közben itt-ott akadnak progresszívebb, vadabb összetevők is. Ismét érdekes volt átélni, mennyit változtak a nóták a keverési fázisig."

A Close To The Sunra az alábbi dalok kerülnek fel:

placevendome_c01. Close To The Sun
02. Welcome To The Edge
03. Hereafter
04. Strong
05. Across The Times
06. Riding The Ghost
07. Light Before The Dark
08. Falling Star
09. Breathing
10. Yesterday Is Gone
11. Helen
12. Distant Skies

Az anyag elkészítésében a két főszereplő mellett olyan zenészek működtek közre, mint Günter Werno billentyűs, Dirk Bruinenberg dobos és Uwe Reitenauer ritmusgitáros, a szólókat pedig utóbbi mellett olyanok nyomják, mint Michael Klein, Alfred Koffler, Magnus Karlsson, Gus G., Simone Mularoni, Mandy Meyer és Kai Hansen. Utóbbi két dalban, a Riding The Ghostban és az Across The Timesban is elereszti az ujjait.

Kiske idén Budapesten is fellépett az Avantasiával.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Wendigo - Budapest, Rocktogon, 2007. április 29.

 

Wendigo - Budapest, Vörös Yuk, 2007. február 24.