Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

John Sykes is meghallgatáson járt a Guns N’ Rosesnál

Talán meglepő, talán az akkori káoszra tekintettel épp ellenkezőleg, de megerősítést nyert: bő tíz évvel ezelőtt John Sykes is meghallgatáson járt a Guns N’ Rosesnál. A gitáros új albuma idén most már állítólag tényleg megjelenik.

0103sykes

John Sykes, a Thin Lizzy, a Whitesnake és a Blue Murder gitárosa is „felvételizett” 2009 környékén a Guns N’ Rosesba. A meglepő információmorzsát Richard Fortus, a csapat akkori felállásából a Not In This Lifetime-érás újjáalakuláshoz is átmentett gitáros ejtette el a Tone-Talkban. „Számos jelöltet meghallgattunk, John Sykes pedig hihetetlen volt”, mondta. „Emlékszem, Tommy Stinsonnal, az akkori basszerünkkel mentem le a próbaterembe, és ott várt bennünket John. Tommy hátrapillantott a turnémenedzserünkre, és azt mondta: haver, küldd haza. Miért csináljuk ezt? Axl soha nem fog belemenni! A menedzser viszont azt felelte: de srácok, ez itt mégis csak John Sykes, megtanulta a nótákat, szóval a legkevesebb, hogy meghallgatjátok. Tommy ráállt, aztán bementünk a próbaterembe, és két perc múlva már ilyen édes jó istenem!-arccal nézett rám. Mármint John hihetetlen volt – hihetetlen. Bedugta a gitárt egyenesen az erősítőbe, és valami gyilkos produkciót nyújtott. Már a hangzása is elképesztő volt. Leesett tőle az állunk.”

Stinsonnak persze igaza volt, és Sykes végül nem kapta meg az állást: a Guns végül DJ Ashba mellett döntött. „Johnt megelőzi a hírneve. De én személy szerint jól megtaláltam vele a hangot, és később is tartottuk a kapcsolatot, méghozzá elég rendszeresen. Egészen addig, amíg 2011-ben be nem szálltam turnézni a Thin Lizzybe, mert utána már nem hívott többet!”, nevetett Fortus.

Sykes utoljára 2000-ben jelentetett meg új albumot. A gitáros ritka megnyilvánulásaiban azóta is mindig belengette a Nuclear Cowboy folytatását az adott évre, ám a fogadkozásokból végül soha nem lett semmi. Január legelején ugyanakkor bemutatott egy Dawning Of A Brand New Day című számot, amely minimum négy éve készen áll, vagyis okkal feltételezhető, hogy valami azért csak történik a háttérben. Vagy nem… A számokban mindenesetre a hírek szerint olyan muzsikusok bukkannak fel Sykes mellett, mint az egykori Blue Murder-kolléga, Tony Franklin és a Jane’s Addictionből ismert Chris Chaney basszerek, Josh Freese és Curt Bisquera dobosok, valamint Jamie Muhoberac billentyűs.

 

Hozzászólások 

 
#2 Aradern82 2021-01-31 12:05
Ìgy utólag visszagondolva a GNR-nak az a felállása igen érdekes volt. A Chinese Democracy-n ennek ellenére van jó pár dal ami teljesen beleillik a Guns világába,de a többi dal stílusa teljesen érthetetlen hogy mi is akar lenni.
Szerintem barkit bevehettek volna sehogy sem adta volna vissza azt ami most már 5 éve tart
Idézet
 
 
#1 kamikaze 2021-01-31 09:44
Fene tudja, de talán csak annyiból lett volna jó, ha megkapja a melót, hogy legalább aktivizálta volna magát, és hallottuk volna játszani. Egyébként meg Sykes stílusilag abszolút nem a G'N'R-ba való, seperc alatt kiakasztotta volna Axl-t a nyújtásaival, és ahogy teljesen a saját képére formálja a klasszikus nótákat. :D
Bár az ,,ajánlat" megtisztelő, de jelentősen más rockzenei közegben mozognak. Akkor már inkább Doug Aldrich illene ide, akinek sokkal közelebb áll a bluesos stílusa a G'N'R világához. Ja, és Slash helyére kellett volna gondolom, mert ,,csak" elritmusozgatni az árnyékban az nem igazán az ő terepe. Akkor már inkább a Judas Priest illene hozzá - Tipton helyére -, de igazából még az se. Túl erős egyéniség szinte mindenhova.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.