Shock!

április 27.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Jelen állás szerint soha többé nem lép színpadra a Rage Against The Machine

Nem érdemes várni a még 2022-ben lemondott, európai Rage Against The Machine-koncertek pótlását: Brad Wilk dobos szerint a zenekar soha többé nem áll már színpadra.

0812ratm

Utoljára tavaly nyáron koncertezett a Rage Against The Machine, az ikonikus rap metal pionírok tábora pedig azóta várja a folytatást, hiszen az akkori visszatérő turné kényszerből szakadt félbe. Zack De La Rocha énekesnek ugyanis azt tanácsolták orvosai, hogy ne erőltesse meg magát egy közelmúltban történt lábsérülés után. A csapat öt (!) teltházas koncertet adott a húszezer férőhelyes New York-i Madison Square Gardenben, amelyek után az énekesnek haza kell térnie pihenni és gyógyulni, emiatt az akkor esedékes, augusztusi és szeptemberi európai fellépéseket lemondták, köztük a Magyarországról is könnyen elérhető bécsi, zágrábi és prágai koncertekkel.

Aki az esetleges pótlásban bízott, azt most a csapat dobosa kénytelen elkeseríteni: Brad Wilk egy Instagram-posztban azt írta, a Rage Against The Machine soha többé nem áll már színpadra. „Tudom, hogy sokan arra várnak, mikor jelentjük be az új dátumokat a lemondott RATM-koncertek helyett, én pedig nem akarom tovább feszíteni a húrt sem náluk, sem magamnál – tette közzé Wilk. – Ugyan volt róla szó, hogy a jövőben valamikor összejön a dolog, szeretném tudatni veletek, hogy a RATM, azaz Tim, Zack, Tom és én már nem fog többé turnézni vagy koncertezni. Elnézést kérek azoktól, akik erre vártak. Én is őszintén szerettem volna, ha összejön…”

A RATM eredetileg 2020 tavaszára és nyarára, tehát az akkori amerikai elnökválasztási kampány kellős közepére akarta időzíteni visszatérő turnéját, ez azonban a világjárványból kifolyólag nem valósulhatott meg: csak tavaly júliusban csaptak bele a tizenegy év utáni visszatérésüket jelentő Public Service Announcement turnéba. Wilk nem ment bele bővebben, miért nem lesz folytatás, de a csapatot feszítő személyes nézeteltérések legendásak, Zack De La Rocha énekes és a hangszeres szekció köztudottan a többszöri újonnani egymásra találás ellenére is rengeteg mindent gyökeresen másképp látott a banda és egyebek kapcsán. Emellett Tim Commerford basszert tavaly, még a nyári turné előtt prosztatarákkal műtötték. Igen árulkodó volt a csapat ügyeit illetően, hogy novemberben egyedül Tom Morello gitáros jelent meg a Rock And Roll Hall Of Fame gáláján is, ahol a csapatot beiktatták a dicsőségcsarnokba.

 

Hozzászólások 

 
#1 Misurákné 2024-01-04 10:15
Nem baj. Úgyse olyan már ez a zene, mint fiatalon.Bele kell törődni
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.