Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Jayne Andrews a négytagú Judas Priestről: „Pontosan tudják, mit csinálnak”

Erős kétkedéssel fogadta a rajongótábor a Judas Priest pár nappal ezelőtti bejelentését a négytagú turnézásról. Jayne Andrews menedzser szerint zenekari döntésről van szó.

judas_priest_k2018_05

Meglepő döntést hozott a Judas Priest: a zenekar a jövőben nem tart igényt a koncerteken Andy Sneap gitárosi közreműködésére. Ugyanakkor mást sem vesznek be, négyesben, egy gitárral játszanak majd az aktuális fellépéseken. A rajongótábor döbbenten fogadta a hírt, hiszen a kétgitáros megközelítés a kezdetektől fogva a zenekar védjegyének számít, és a klasszikus időkben a Parkinson-kórja miatt az aktív koncertezéssel felhagyni kényszerült Glenn Tipton, illetve akkori partnere, K.K. Downing összjátéka legalább olyan fontos ismérv volt náluk, mint Rob Halford jellegzetes énekstílusa.

A döntés nem csak a hívek arcára rajzolt méretes kérdőjeleket: egy Facebook-posztban aggályait fejezte ki Glenn Tipton testvére, Gary Tipton is, aki hosszú éveken át a zenekar mellett dolgozott hangszertechnikusként. „A Priest négy taggal? Nagy hiba, és egyben egyáltalán nem fair lépés Andy Sneappel szemben, aki nagyon keményen dolgozott roppant rövid idő alatt, amikor Glenn bejelentette, hogy nem tud már vállalni egy teljes turnét – írta Gary. – A Priest dalai igénylik azt a zakatoló plusz gitárt, illetve néha az ikerszólókat is. Pénzügyi döntésnek látom ezt, nem pedig zeneinek, ugyanakkor ez kizárólag a saját véleményem, és nem vitattam meg a témát Glenn-nel vagy bárki mással. Mielőtt bármibe is belefognak, szerintem még egyszer át kellene gondolniuk ezt az egészet, majd közölni, hogy hibát követtek el, és mégis megkérni Andyt, hogy maradjon.”

Minderre természetesen nem maradt néma a Priest befolyásos menedzsere, Jayne Andrews sem, aki történetesen a magánéletben is Glenn Tipton partnere, tehát Gary sógornője. „Gary, ez egy ZENEKARI döntés, és nem is hozták meg könnyen – reagálta kommentben a menedzser. – Igen mélyen megvitatták, pontosan tudják, mit csinálnak, és sosem okoztak csalódást senkinek. Jó lenne, ha az emberek nem ítélkeznének, amíg nem látják őket élőben négytagú zenekarként. Kicsit higgyetek bennük! Gary, én bízom benne, hogy jó döntést hoztak, elvégre mindenki másnál jobban ismerik a saját zenéjüket. Miért nem azután mondasz véleményt, hogy megnézted őket koncerten?” Gary ezután visszakozott – mint írta, rendben, de akkor is nagy váltás ez az egész –, utána pedig nyomatékosította egy másik posztban, hogy jelenleg nem áll a csapat alkalmazásában, abban az esetben ugyanis nem nyilvánult volna meg a témában.

Az új, gitárosként egyedül Richie Faulknerrel színpadra lépő felállás a banda fennállásának ötvenéves jubileumát ünneplő észak-amerikai turnén debütál márciustól, majd nyáron – elvileg – Európa következik. Ha a járványhelyzet engedi, a zenekar a The Dead Daisies vendégeskedése mellett, július 11-én a Papp László Budapest Sportarénában is fellép. Részletek itt.

 

Hozzászólások 

 
#10 Igor Igorovics 2022-01-16 01:30
Goodbye: Először azt hittem viccelsz, de nem:

"Hello metal maniacs… given all that has recently evolved and transpired, we have decided unanimously as a band to continue our live shows unchanged with Rob, Ian, Richie, Scott, Andy and Glenn joining us whenever he’s able,” the band said in a statement. “So see you all soon as we forge ahead celebrating 50 massive heavy metal years of Judas Priest together!”

https://ultimateclassicrock.com/judas-priest-scrap-one-guitarist-tour/
Idézet
 
 
#9 Metal Priest 2022-01-15 23:39
Én is most hallottam hogy visszavették Andy-t. LOL mekkora baromság volt ez az egész! Én Sneap helyében lehet hogy kérnék egy fizetésemelést...
Idézet
 
 
#8 The_Sentinel 2022-01-15 21:56
https://www.blabbermouth.net/news/judas-priest-reverses-decision-to-tour-as-quartet-we-will-continue-our-live-shows-unchanged-as-five-piece/
Idézet
 
 
#7 laca 2022-01-15 20:08
Ez így baromság, és ezt be fogják látni. Fogadjunk hogy meggondolják magukat. Ez totál mellé nyúlás...
Idézet
 
 
#6 The_Sentinel 2022-01-15 20:05
Teljes hátraarcot csináltak.
Idézet
 
 
#5 goodbye 2022-01-15 19:55
Most olvasom, hogy a felháborodás hatására gyorsan visszavették Andy Sneapet. Január közepe van, de már sikerült összehozniuk az év legnagyobb műbalhéját.
Idézet
 
 
#4 Gábor 2022-01-15 19:51
Hát ha egy ilyen sikeres zenekarnál ez pénzügyi döntés, akkor ássák el magukat. Malmsteen-szindróma... És pont az 50 éves turnéra... gáz.
Vissza kéne hívni KK-t és azzal a turnéval lezárni a sztorit.
Szerintem.
Idézet
 
 
#3 KUF 2022-01-15 13:33
Teljesen mindegy hány gitáros lesz, szerintem ez a koncert is úgy elmarad, mint a többi nemzetközi fellépőé ez éven, by covid. lol
Idézet
 
 
#2 goodbye 2022-01-15 10:18
Ha zenekari döntés, akkor nagyon szakmaiatlan. Ekkora baromságot egy kisvárosi tribute banda sem csinálna. Szomorú, hogy így zárnak le egy ilyen szép karriert.
Idézet
 
 
#1 Szőlő 2022-01-15 09:52
Oké. Hallgassuk meg. De...a másik ikergitáros bandát, a Maident képzeljük el, hogy pl. egyedül Adrian nyomná a nótákat. Bármekkora istenadta tehetség, egyszerűen lehetetlen lenne. Murray-t hagyjuk. :-) Janick meg csak pörgetné a....a gitárját. :-)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.