Shock!

január 16.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Jason Newsted is kisegítette a Flotsam And Jetsamet

November 20-án jelenik meg a Flotsam And Jetsam új albuma, az Ugly Noise, amelynek elsődleges különlegessége az lesz, hogy a veterán arizonai power/thrasherek egykori zenésztársukkal, Jason Newsteddel is dolgoztak egy kicsit a dalokon.

„Dolgoztam pár dalon Jason Newsteddel, és adott pár ötletet is nekem", mondta Michael Gilbert gitáros a Metal Army Americának. „Felnyitotta a szememet azt illetően, hogyan tekintsek a zenémre, és hogyan akarjam eljuttatni az üzenetem lényegét a rajongókhoz. Jason nagyon szenvedélyes zenész. Amikor felhívtam, csak azt szerettem volna, hogy segítsen ki pár szövegötlettel, és hallgassa meg a dalokat, amiket írtam. Óriási dalszerző, és nem vagyok benne biztos, hogy a Metallicában kibontakozhatott, bár ebben persze nem lehetek biztos... Mindenesetre akármikor dolgozunk együtt, mindig tele van ötletekkel, és mindenről van véleménye, ami történik. Ugyanolyan 50-50 százalékos együttműködésről van szó ilyenkor, mint Erickel vagy Kellyvel."

Gilbert szerint az új Flotsam lemez a banda eddigi legérettebb albuma lesz, amely talán az 1995-ös Drifthez áll a legközelebb. A zenekar mostani felállása egyébként is megegyezik az akkorival, hiszen tavaly visszatért hozzájuk Kelly David Smith dobos is.

Jason Newsted a kezdeti időszakban a banda fő dalszerzőjének számított, ám nem sokkal azután, hogy a debütáló Doomsday For The Deceiver 1986-ban megjelent (a képen az akkori felállás), elcsábította magához a Metallica a tragikus körülmények között elhunyt Cliff Burton helyére. Jason jegyezte dal így utoljára az 1988-as második Flotsam albumon, a No Place For Disgrace-en szerepelt.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wendigo - Budapest, Wigwam, 2004. október 29.