Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Izlandi gitárost állít csatasorba a Pain Of Salvation

Ragnar Zolberg lesz a Pain Of Salvation új gitárosa a banda következő koncertjein – jelentették be a svéd progresszívek. A nemrég komoly átalakulásoktól sújtott zenekar turnéfelállása így végre ismét teljes.

Mint a zenekar üzenetében áll, a világ minden tájékáról érkeztek hozzájuk jelentkezések Johann Hallgren posztjára a gitáros őszi kilépését követően. A beérkezett körülbelül száz komoly ajánlkozást végül ötre szűkítették, és ezeket a muzsikusokat meg is hívták magukhoz zenélgetni egy kicsit. A meghallgatásokra egy svéd, egy angol, egy izlandi, egy német és egy francia gitáros utazott el Daniel Gildenlöw-ékhez – érdekesség, hogy zenekaraikban mindannyian énekesként is tevékenykedtek. A banda választása végül az izlandi Ragnar Zolbergre esett. Egyelőre nem tudni, ő-e a végleges megfejtés a posztra, vagy csak a turnén segít majd ki a Pain Of Salvationben.

A Pain Of Salvationből ősszel két tag is távozott: Johan Hallgren gitáros távozása október első felében vált nyilvánossá, Fredrik Hermansson billentyűs kilépése pedig néhány héttel később derült ki. A két tag számára tehát az aktuális Road Salt Two volt az utolsó Pain Of Salvation lemez, Magyarországon pedig a zenekar októberi fellépésén köszönthettük őket utoljára zenekari tagként. A 35 éves Hermansson Gildenlöw-t leszámítva a Pain Of Salvation legrégebb óta aktív tagja volt, a főnök mellett ő az egyetlen zenész, aki a banda összes eddigi nagylemezén játszott. Helyét végül fix tagként Daniel „D2” Karlsson foglalta el, a turnébasszeri poszton pedig a Meshuggah-ból ismert Gustav Hielm bizonyíthat majd.

 

Hozzászólások 

 
+1 #1 badalac 2012-01-07 14:54
Zoidberg :))
Amúgy csak azt tudom mondani, hogy hajrá!
Kíváncsi vagyok rá, mert Hallgrent tényleg nehéz feladat pótolni.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.