Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Itt kicsit keményebben fogalmazhatok a szövegekben, és nem kell törődnöm a dallamokkal”

The Weapon névre hallgat az a hardcore-fogat, amelynek motorja Jesse Leach, a Killswitch Engage énekese. A csapat most közzétette első teljes nagylemezét.

0524theweapon

2017-ben jelentette be Jesse Leach, hogy új hardcore-projektet indít, és a zenekar jammeléseinek kiindulópontjához négy lemez szolgál kiindulópontként: a Minor Threat Minor Threatje, a 7 Seconds Walk Togetherje, a Black Flag Damagedje és a Discharge Nothing See Nothing Say Nothingja. „Ezzel a csapattal nem törekszünk tökéletességre, az érzés a lényeg”, mondta akkoriban Jesse a Revolvernek. „A Killswitchcsel meg a Times Of Grace-szel minden polírozott és precíz, ami egy idő után fárasztó és monoton tud lenni. Ezt most senki se vegye rossz néven, imádom, amit csinálok, és nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy mindkét zenekart módomban áll vinni, a The Weapon azonban tényleg csakis a szórakozásról és a hardcore szeretetéről szól. Emellett pedig kicsit keményebben fogalmazhatok a szövegekben, nem kell törődnöm a dallamokkal, meg azzal sem, hogy legalább megközelítőleg tökéletesen énekeljek el valamit. Eleve nem vagyok híve a hibátlan vokalizálásnak, amit mindenki tud is, amennyiben látott már élőben… Szóval amolyan friss lélegzetvétel ez a projekt.”

A Chris Drapeau gitáros, Josh Mihlek basszer és Andy Mass dobos segítségével beindított The Weapon azóta már kiadott egy EP-t, most pedig első teljes albumukat, az A Repugnant Turn Of Eventset is közzétették a Bandcampen. Az album nem hallgatható meg ingyen teljes egészében (csak két dal róla), viszont a bevételekből a zenekar a koronavírus miatt nehéz helyzetbe került New York-i koncerthelyszíneket segít majd.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.