Shock!

május 10.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Itt a YEWO első albuma: „Szeretnénk lendületes, de közben hiteles, őszinte zenét csinálni”

Megjelent a hazai YEWO zenekar debütáló albuma. A ’70-es éveket idéző rockban utazó csapat lemeze teljes egészében végighallgatható.

0107yewo

Három éve dolgozik első albumán a YEWO, és tavaly év végén végre meg is jelent az album. Takást Máté énekes, Siposhegyi Zsolt gitáros, Kalmár Botond billentyűs, Rózsa Zoltán basszer és Vincenzo Pellecchia dobos klasszikus rockmuzsikában utaznak. „Szeretnénk lendületes, de közben hiteles, őszinte zenét csinálni, ami először megmozgat, majd ha jobban odafigyelsz, elgondolkodtat – mondja a frontember. – Kicsit azt érzem, hogy eltolódott ettől az ipar. Lehet, tévedek, de kicsit mintha azt érezném, hogy manapság minden a külcsinről szól. A szövegekben nem az üzenet a fontos, hanem hogy mélynek és bonyolultnak hangozzon, miközben énekelhető és megjegyezhető marad. Ez, bár megmozgatja a hallgató intellektusát és fantáziáját azzal, hogy megpróbálja megfejteni, de végső soron számomra üresnek hat. Szeretnénk közérthetően megfogalmazni azokat a fontos dolgokat, amik kortársainknál rejtve vannak, és a zenén keresztül kommunikálni ezeket a belső érzelmeket. Ha örülni kell, táncoljunk, ha dühösek vagyunk, tomboljunk, ha melankolikusak vagyunk, sírjunk egyet. Ezt természetesen csinálják mások is, de mi akarjuk a legjobban csinálni. De ehhez persze még fejlődni kell nagyon sokat. Alapvetően a hangszerelésünk a ’70-es évek klasszikus rockfelállására hajaz, de ha meghallgatod a lemezt, van rajta szitár, elektronika, konga, gépdob, minden, amit az adott dalhoz jónak gondoltunk. Büdzsénk még nincs ezeket színpadra is vinni, de tervek mindig vannak. Azt játsszuk, ami jön.”

Az album alább teljes egészében végighallgatható. Aki akarja, élőben január 8-án, azaz ma este el is csípheti a bandát a Barba Negrában, a Ganxsta Zolee és a Kartel előzenekaraként, részletek itt.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.