Shock!

április 29.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Itt a tökéletes időpont a Velvet Revolver visszatérésére”

Scott Weiland valószínűleg nagyon unatkozhat, vagy egyszerűen csak nem elégítette ki minden vágyát a Stone Temple Pilots újjáalakulása. Az énekes a többiek által cáfolt tavaszi nyilatkozatai után ismét azt igyekezett sugallni egy friss interjúban, hogy a Velvet Revolver hamarosan akár újjá is éledhet.

„Teljesen nyitott vagyok a dologra, és tudom, hogy vannak mások is a zenekarban, akik szintén teljesen nyitottak rá”, magyarázta Weiland a Rolling Stone-nak. „Akadtak dolgok, amik az útban álltak, de ezeknek semmi közük a zenekarhoz – csak más játékosokhoz, ügynökökhöz… Most azonban elkezdtünk körülnézni a dolgaink tájékán, és el szeretnénk kezdeni zenét írni néhány hatalmas filmes lehetőséghez, amik útba estek. Megpróbáljuk úgy összehozni, mint amikor először összejöttünk… Szerintem itt a tökéletes időpont a Velvet Revolver visszatérésére. Slash csinált pár nagyszerű dolgot, és alig várom a lehetőséget, hogy ismét a bal oldalamon lássam őt, meg persze Duff McKagant is, aki szerintem kétségtelenül minden idők egyik legjobb rock’n’roll és punk rock basszusgitárosa. Ráadásul elképesztő formában is van, jobban tartja magát, mint akármelyik huszonöt éves ezen a bolygón. Matt Sorum és Dave Kushner szintén hihetetlen zenészek. A régi közhelyet tudom mondani: ha a rock istenei azt akarják, hogy megtörténjen a dolog, meg is fog történni.”

A Stone Temple Pilotsszal kapcsolatban Weiland úgy fogalmazott: a zenekar kissé túljátszotta magát az utóbbi évek sikeres turnéin, így most szünetet kell tartaniuk, hogy ismét kreatívak lehessenek.

A Velvet Revolver január 12-én, a filmzeneszerző John O'Brien emlékére rendezett gálán mintegy három és fél éves szünet után ismét színpadra állt, ám akkor úgy tűnt, mindez semmit sem jelent a folytatást illetően. A Los Angeles-i bulin a csapat három saját dal (Sucker Train Blues, She Builds Quick Machines, Slither) mellett a Pink Floyd Wish You Were Here-jének feldolgozását játszotta el. Weiland ezt követően tavasszal egy rádióműsorban konkrétan bejelentette, hogy visszatér a csapatba, ám Slash és Duff McKagan – saját bevallásuk szerint – nem tudtak hasonló fejleményekről. „Egyáltalán nem tervezek visszatérni a Velvet Revolver ügyeihez”, mondta akkor a gitáros. „Egész évben turnézom… Nem szeretnénk visszafelé haladni.”

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.