Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Itt a Megadeth első új dala, januárban érkezik a Dystopia album

Fatal Illusion címmel meghallgatható az első dal a Megadeth új nagylemezéről, amelyen már Kiko Loureiro szólógitáros és Chris Adler dobos játszik a két Dave-vel. Az album Dystopia címmel jelenik meg január 22-én.

0929md

Január 22-én, Dystopia címmel jelenik meg a Megadeth új, tizenötödik nagylemeze, amelyet a zenekar ismét új felállásban, Kiko Loureiro szólógitárossal és Chris Adler dobossal készített el. Az album producere Dave Mustaine mellett Toby Wright volt, a keverést Josh Wilbur végezte, és a banda ismét súlyosabb irányba kanyarodott rajta, mint amit legutóbb, a sok vitát kiváltott Super Collideren követtek. „Szerintem sokan örülnek majd, mert a zene megint elég agresszív", mondta korábban Mustaine az új albumról a Guitar Worldnek. „Olyan ötleteket gyűjtöttem össze, amik az elmúlt sok évben születtek, és ott álltak kazettákon, mikrokazettákon, néha még floppykon. Mindet felnyomtam egy merevlemezre, és ott álltam több mint kétszáz dalötlettel meg gitártémával. Ami elég elsöprő mennyiség. Ezt csökkentettük le tizenhárom dalra. Nincs semmi olyan az albumon, ami túlságosan is eltérne a normálistól. Szerintem az lesz a leginkább fülbeötlő, hogy milyen hatással volt a játékomra, amikor tavaly felléptem a San Diegó-i Szimfonikusokkal. Bizonyos dalok hallatán meg lehet mondani, hogy hatással volt rám, amikor Vivaldit, Bachot és hasonlókat tanultam. De olyasmi nincs itt, mint a Super Collideren a Blackest Crow volt, és szövegileg sem a Risk témái a meghatározóak, mint amikor az extasyról, a munkaközvetítő előtt álló sorról meg ilyesmikről énekeltem. Ezek a nóták tényleg nagyon sötétek. De hogy szerepel-e közöttük bármi váratlan? Ez attól függ, mit vársz. És akárhogy is nézzük: kiszámíthatóan kiszámíthatatlannak lenni még mindig azt jelenti, hogy kiszámítható vagy."

A lemezre az alábbi dalok kerülnek fel:

1002megacover01. Death From Within
02. Fatal Illusion
03. Conquer... Or Die!
04. Lying In State
05. Me Hate You
06. The Emperor's New Clothes
07. Dystopia
08. Bullet To The Brain
09. Last Dying Wish
10. Post American World
11. Look Who's Talking
12. The Threat Is Real
13. Poisonous Shadows
14. Melt The Ice Away (Budgie-feldolgozás)
15. Foreign Policy (Fear-feldolgozás)

A zenekar novemberben már koncertezik Nagy-Britanniában a Lamb Of God, a Children Of Bodom és a Sylosis társaságában. A Fatal Illusion alább meghallgatható.

 

Hozzászólások 

 
+3 #25 Valentin Szilvia 2015-10-04 09:48
Nálam is kevés nagyobb Mustaine-fan van, de ez nekem sem tetszik. :((
Idézet
 
 
#24 Draveczki-Ury Ádám 2015-10-04 07:00
Idézet - Venomádi:
Úgy látszik az emberek sznob igényeit semmi nem elégítheti ki. Az új Annihilator szar, az új Slayer szar, az új Megadeth is, mit vártok komolyan 30 éves zenekaroktól? Itt van egy ingyen nóta, egész hallgatható is, de erre ez van. Vissza kéne venni a tempóból szerintem.

Az új Annihilator nagyon jó, az új Slayert szintén szeretem, sőt, ha már Megadeth, én még a Super Colliderrel is bőven elvoltam. Ez a dal viszont szerintem pár nap és további hallgatások után is szar. Ugye azért nem kötelező lelkesedni, mert "ingyen van"? :)
Idézet
 
 
-1 #23 Tulus 2015-10-03 20:07
"Úgy látszik az emberek sznob igényeit semmi nem elégítheti ki. Az új Annihilator szar, az új Slayer szar, az új Megadeth is, mit vártok komolyan 30 éves zenekaroktól? Itt van egy ingyen nóta, egész hallgatható is, de erre ez van. Vissza kéne venni a tempóból szerintem."

Szerintem az új Slayer nagyon is jó lett, az új Annihilator meg szimplán jó.

Ha a snob közönségnek nem tetszenek ezek a lemezek, akkor hallgassanak helyettük mást az új csapatok közül.
Mondjuk ezzel csak az az egy baj van, hogy egy új Thrash Metal csapat se ér az említett két zenekar nyomába...
Idézet
 
 
+3 #22 Santoro 2015-10-02 23:18
Bárcsak a borító lenne szar.
Idézet
 
 
+3 #21 zoli 2015-10-02 19:54
Hangzásra so far so good, szóval rendben van! single-nek gyenge, de azért szeretem a megadeth-et.
Idézet
 
 
+3 #20 a75 2015-10-02 19:29
Hát, nekem ettől felpezsdül a vérem. Ennél többet én nem várok a zenétől.
A borító meg így egyben nézve is nagyon szuper.

(harmadik hallgatásra is hat)
Idézet
 
 
+3 #19 Venomádi 2015-10-02 19:01
Idézet - bjorn:
Basszus, mindenki a regi Megadethet akarja hallani, amikor meg tenyleg valami olyasmit csinalnak mint regen, mindenki fanyalog. Szerintem ez a dal semmi extra de fulla megidezi pl. a Black Fridayt. Mint ilyen nem lehet szar, persze nem ajul el tole az ember mert nem ujdonsag min 1985ben :)
Szerintem nem rossz. Amugy eleg rapszodikusan szeretem a Megadethet a Youthanasia utan: Endgame, System meg meg a Supercollider is tetszik, de pl. a United Abominations nem.


Úgy látszik az emberek sznob igényeit semmi nem elégítheti ki. Az új Annihilator szar, az új Slayer szar, az új Megadeth is, mit vártok komolyan 30 éves zenekaroktól? Itt van egy ingyen nóta, egész hallgatható is, de erre ez van. Vissza kéne venni a tempóból szerintem.
Idézet
 
 
+2 #18 tama1975 2015-10-02 14:37
Hát az biztos, hogy single-nek nem ez a legjobb, albumon viszont valószínűleg működni fog. Az előző lemezen a Supercollider egy igazi single dal volt, viszont rohadtul mást sugallt, mint ami az albumon volt és ez sokakat bizonytalanná tett és elijeszthetett a meghallgatástól (többen egy újabb Risk szerű albumot kezdtek már vizionálni). Ha a Kingmakert hozták volna ki elsőnek, tök más lett volna az album fogadtatása. Nekem ez az új dal inkább arról szól, hogy na mutassuk meg egy kicsit az új tagokat. Ha pedig korábbi albumok jellegéhez akarjuk hasonlítani, akkor engem inkább az Endgame-re emlékeztet.
Idézet
 
 
+3 #17 Chris92 2015-10-02 11:57
Zeneileg a System-Endgame vonalon mozog, néhol tört, néhol ide-oda csavarodó klasszikus Megadeth riffeléssel. Semmi extra de felvezetőnek megfelel, Kiko és Adler teljesítményéve l biztos nem lesznek gondok. :)
Idézet
 
 
+3 #16 saszi 2015-10-02 11:50
hát az a gond az emberekkel, hogy semmi tolerancia nincs bennük. Attól, hogy neked tetszik, nem kell hogy másnak is. Ugyanez fordítva. El kéne fogadni, hogy mindenkinek más az ízlése. Rám üdítően hatott a dal. Teljesen a régi Megadethet idézi számomra. Ha ilyen lesz a lemez Marty tűvozása után újra kezdek hinni bennük.
Idézet
 
 
+4 #15 Draveczki-Ury Ádám 2015-10-02 11:46
Idézet - bjorn:
Basszus, mindenki a regi Megadethet akarja hallani, amikor meg tenyleg valami olyasmit csinalnak mint regen, mindenki fanyalog.

Én például nem akarom mindenáron a régi Megadethet hallani, főleg, hogy Mustaine fejben teljesen egyértelműen minimum húsz-huszonhárom éve túllépett már azon a vonalon, és azóta csak egyensúlyoz a saját tényleges elképzelései meg a szemellenzős "csak a RIP volt jó, és a faszért nem olyat játszol!" rajongók elvárásai között. Ez néha sikerül, néha nem. Gondolom, ezen a lemezen is lesz mindenféle, dallamosabb is, súlyosabb is. Mondom, engem az aggaszt inkább, hogy ez az első kislemezdal, meg a második nóta a lemezen, mert ha csak egy töltelék lenne a tizenakármennyi ből, akkor annak elférne. Aztán majd persze kiderül...

A borító tényleg jó, talán a legjobb '94 óta.
Idézet
 
 
+3 #14 bjorn 2015-10-02 11:24
Ja, es a borito is fasza
Idézet
 
 
+2 #13 bjorn 2015-10-02 11:23
Basszus, mindenki a regi Megadethet akarja hallani, amikor meg tenyleg valami olyasmit csinalnak mint regen, mindenki fanyalog. Szerintem ez a dal semmi extra de fulla megidezi pl. a Black Fridayt. Mint ilyen nem lehet szar, persze nem ajul el tole az ember mert nem ujdonsag min 1985ben :)
Szerintem nem rossz. Amugy eleg rapszodikusan szeretem a Megadethet a Youthanasia utan: Endgame, System meg meg a Supercollider is tetszik, de pl. a United Abominations nem.
Idézet
 
 
+4 #12 Charlie Firpo 2015-10-02 11:15
Idézet - Draveczki-Ury Ádám:
Idézet - Charlie Firpo:
A System, United és Endgame lemezek tele voltak ehhez hasonló dalokkal. Bevallom én ennél kicsit jobbra számítottam, de a remény hal meg utoljára :)

Szerintem az a probléma, hogy ez az említett lemezeken is a gyengébb dalok közé tartozna. ...


Pontosan, csak ezt így én nem mertem leírni :D Asszem öregszem, és túl PC lettem :D
Idézet
 
 
+6 #11 homme 2015-10-02 11:10
most komolyan ezt a gyenge ötlethalmazt tartjátok jónak? az ének kurva szar, a riffek egymás hegyén-hátán, nincs egy értékelhető téma. és ez a felvezető single? ez egy nagy kupac trágya sajnos!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.