Shock!

május 06.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Ismét zenekar nélkül Jesper Strömblad

0309jesperKilépett a The Resistance-ből Jesper Strömblad, így az In Flames alapító gitárosának ismét nincs zenekara. A Marco Aro frontember vezette csapat ugyanakkor így is megy tovább, noha nemrég a másik gitáros, az egykoron szintén az In Flamesben játszott Glenn Ljungström is dobbantott tőlük.

Valószínűleg továbbra sincs teljesen jól Jesper Strömblad, az In Flames volt gitárosa, akinek alkoholproblémáit és súlyos depresszióját elég alaposan körbejárta a sajtó az elmúlt években. Zenésztársai szerint Jesper utóbbi ok miatt hagyta ott a Marco Aróval és Glenn Ljungströmmel 2011-ben alapított The Resistance-et is, pedig a banda csak január végén jelentette meg második albumát Coup De Grâce címmel. A zenekar közleménye legalábbis a depressziót jelöli meg okként, ám a képet árnyalja, hogy Strömblad önálló nyilatkozatában cáfolni igyekezett mindezt.

„Olvasom a The Resistance oldalán, hogy kiléptem a zenekarból. Igen, tényleg így történt, de annak nem voltam tudatában, hogy mindennek a depresszió jelentette az okát", írja a gitáros. „Tavaly megjártam a poklot, és vissza is tértem onnan. Elismerem, hogy alkoholista vagyok, és a zenekar rengeteget szenvedett emiatt, de történtek dolgok, amik sokat változtattak a gondolkodásmódomon, és kijelölték az irányt, amerre személy szerint haladni akartam. Az első lemezünk, a Scars fényesen bizonyította, hogy visszatértem, és nem részegen heverek az árokparton. Szerintem a zenekarral kiegyezhetünk abban, hogy nem igazán sikerült ismertté válnunk, ami mindnyájunkat frusztrált. Egy rossz szót sem fogok szólni a többiekről, mert mindig, mindenben támogattak, de minden érmének két oldala van. A legjobbakat kívánom nekik. Ami pedig a depressziómat illeti, nos, azzal már jó ideje nem akadtak problémák, így kissé meglepett, amikor a The Resistance oldalán erről olvastam, miközben a bajaim szerencsésen a felszín alá szorultak, és többet játszom manapság, mint valaha."

Mivel a Coup De Grâce feljátszása után Ljungström is távozott a bandából, a zenekar jelenlegi felállásában Aro, Chris Barkensjö dobos és Rob Hakemo basszer mellett jelenleg Daniel Antonsson (Soilwork, Dark Tranquillity) gitározik.

Az In Flames nemrég húszéves The Jester Race albumáról itt olvashatsz.

 

Hozzászólások 

 
#3 Brock Samson 2016-03-10 16:49
Akkor nem veletlen, hogy elegge elment mellettem az uj anyaguk, senki sem tette bele magat kifejezetten.
Idézet
 
 
#2 bjorn 2016-03-09 21:25
Itt az idő, hogy a összehozza a Dimension Zerot megint :)
Amúgy ez a Daniel Antonsson vazon ez rossz ómen. Ahova beszél szétszélednek körülötte a zenekarok: Soilwork (teljesen újraszervezték miután beszállt), Dimension Zero (évek óta nem jött felőlük hír), Dark Tranquillity (elég nagy átjáróház lett a banda mióta ez az ürge benne volt) és most a The Resistance.
Idézet
 
 
+7 #1 Dead again 2016-03-09 07:57
Drukkolok neki, hogy le tudja küzdeni a démonait. Már nagyon régóta küzd velük, remélem, nem adja fel.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.