Shock!

április 22.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Ismét teljes a Stratovarius felállása

Egy ismeretlen, fiatal finn dobos, Rolf Pilve lett a Stratovarius új ütőse, miután Jörg Michael tavaly – teljesen baráti körülmények közepette – távozott a power/speed metalosoktól. Jörg utolsó turnéjáról még ebben a hónapban élő DVD-t jelentet meg a zenekar.

A Stratovarius elég nehéz helyzetbe került, miután tavaly Jörg Michael bejelentette távozási szándékát a bandából. A német dobmágus tizenhat évet töltött el Finnország egyik legkomolyabb heavy metal tényezőjének ütőseként, és nagy árnyékot hagyott maga után. Timo Kotipeltóék végül egy mindössze 24 éves finn dobos, Rolf Pilve mellett tették le a garast számos meghallgatás után, miután precíz, biztos játékával és megfelelő hozzáállásával elnyerte a Strato tagok szimpátiáját, akik egyébként hangsúlyozottan nem Michael klónjára vadásztak. A banda felhívására egyébként több mint száz komoly jelentkező küldött be anyagot, köztük neves finn és egyéb nemzetiségű ütősök is, de egyértelműen Pilve bizonyult a legmeggyőzőbbnek.

Az új felállású Stratovarius első fellépése Helsinkiben lesz július 11-én, addig azonban még kijön egy élő koncertvideójuk is DVD-n és Blu-rayen június 27-én Under Flaming Winter Skies – Live In Tampere címmel. Ez a felvétel Jörg Michael egyik utolsó finn buliján készült, és a kétórás koncert mellett egy félórás dokumentumfilm is felkerül rá, sőt, aki a Blu-rayt veszi meg, a legutóbbi Elysium lemez címadó dalának 5.1-es mixét is megkapja bónuszként.

Annyit azért érdemes megjegyezni, hogy a Strato jelenlegi felállásában már csak Kotipelto és Jens Johansson billentyűs képviselik azt a leosztást, amely tizenegynéhány évvel ezelőtt akkora sikereket aratott Európában...

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Wendigo - Budapest, Pesti Est Café, 2004. május 15.