Shock!

augusztus 17.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Ismét összeáll a John Arch-féle Fates Warning

1225fwatgA Keep It True fesztivál hosszú évek óta a kultfesztiválok legkultikusabbjának számít, és máris tudni lehet, mivel csábítja majd a közönséget 2016 áprilisában: a lauda-königshofeni rendezvényen a mostani állás szerint egyetlen exkluzív koncert erejéig John Arch énekessel áll színpadra a Fates Warning.

1986. november 10-én jelent meg a Fates Warning harmadik stúdiólemeze, az Awaken The Guardian, amely talán a connecticuti progresszív metalosok első korszakának legkerekebb és legklasszikusabb munkájává érett. Ennek ellenére ugyanakkor ez bizonyult a John Arch énekes nevével fémjelzett éra utolsó nekirugaszkodásának, az 1988-as No Exiten már Ray Alderé volt a mikrofon, és onnantól kezdve fokozatosan az irányvonal is módosult. A 2016-os Keep It True fesztiválon az Awaken The Guardian jubileuma előtt tiszteleg majd a zenekar, méghozzá egy olyan speciális koncerttel, amilyet tényleg nem látott a világ a '80-as évek óta: a bulin a lemezt készítő felállás lép majd színpadra, azaz a csapatot jelenleg is vezető Jim Matheos gitáros mellett John Arch énekest, Frank Aresti gitárost, Joe DiBiase basszusgitárost és Steve Zimmerman dobost lehet megnézni élőben. És ha már ilyen jól összejönnek, a banda a műsorban természetesen nemcsak a '86-os albumot idézi meg, hanem további Arch-érás gyöngyszemeket is elővezetnek.

A fáma egyelőre egyetlen koncertről szól, és mivel Matheos kivételével a régi felállás tagjai ma már nem számítanak főállású zenésznek – Aresti hivatalosan ma is a Fates Warning része, de a legutóbbi turnét például civil munkája miatt ő sem tudta vállalni –, ráadásul Arch köztudottan nem is igazán rajong a koncertezésért, ebben az esetben el is tudjuk képzelni, hogy nem lesz folytatás.

 

Hozzászólások 

 
+1 #1 Tulus 2014-12-25 11:16
Bakker, ez sem lesz piskóta \m/
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.