Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Iommi, Gillan, Lord, McBrain, Newsted: közös projekt!

Tony Iommi, Ian Gillan, Jon Lord, Nicko McBrain, Jason Newsted és a HIM gitárosa, Mikko „Linde" Lindstrom egyesítették erőiket abban a Whocares nevű formációban, amely nemrég jótékonysági célból rögzített egy single-t. A május 6-án megjelenő kislemez két dalt tartalmaz majd, és az összes bevételét egy örményországi zeneiskola újjáépítésére fordítják.

Az illusztris muzsikusok két dalt vettek fel a maxira, az Out Of My Mindot és a Holy Watert. A CD-kiadásra ezek mellett egy negyvenperces dokumentumfilm is felkerül majd, amely a Deep Purple frontember és a Black Sabbath gitáros Örményországgal kapcsolatos jótékonysági tevékenységét mutatja be.

Gillan és Iommi 1988-ban indították be a Rock Aid Armenia kezdeményezést, miután a volt szovjet tagköztársaságot az év decemberében a Richter-skála szerinti 6.9-es erősségű földrengés sújtotta. A katasztrófa következtében legalább 25 ezren vesztették életüket. A Rock Aid Armenia akkori első és legnagyobb nyilvánosságot kapott akciója a Smoke On The Water újrafelvétele volt többek között olyan muzsikusok részvételével, mint Ritchie Blackmore, Bruce Dickinson, David Gilmour, Bryan Adams vagy Paul Rodgers. Jon Lord az akkori munkálatokban is részt vett, igaz, abban az időben még Gillanhez hasonlóan ő is a Deep Purple tagjaként. 1990-ben egy Rock Aid Armenia: The Earthquake Album című válogatás is megjelent, rajta a Pink Floyd, az Iron Maiden, a Bon Jovi és még sok más előadó dalaival.

A mostani single teljes bevételét egy Gyumri városában lévő, még a földrengés következtében megrongálódott zeneiskola újjáépítésére fordítják.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.