Shock!

április 28.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Infectious Grooves: egy új EP már biztos, de a nagylemez sem kizárt

Október 24-én új EP-vel jelentkezik az Infectious Grooves. A minialbumra egy új szerzemény is felkerül három kiadatlan, 1995-ös felvétel mellett, és Robert Trujillo nem zárja ki, hogy a jövőben további új zenék is szülessenek a projekt műhelyében.

0702ig

Take You On A Ride lesz a címe annak a minialbumnak, amely három kiadatlan, huszonöt évvel ezelőtti felvételt és egy új darabot rejt majd – Funny Farm, Payback's A Bitch, What Goes Up, Take You On A Ride – az Infectious Grooves zenekartól. Mike Muir énekes (Suicidal Tendencies), Robert Trujillo basszer (Metallica), Jim Martin (ex-Faith No More) és Dean Pleasants (Suicidal Tendencies) gitárosok, illetve Brooks Wackerman dobos (Avenged Sevenfold) idén fellépett volna a Hellfesten, ennek apropóján kerültek elő a kiadatlan anyagok Robert otthonából. „Találtam otthon egy kazettát pár nótával, amelyek kiadatlannak tűntek", mondta a The Vinyl Guide podcastnek Trujillo. „Végül kiderült, hogy néhány közülük megjelent már ilyen-olyan válogatásokon, de ezeknek nem volt igazán jó terjesztésük, pár pedig tényleg soha nem látott napvilágot. Az egyik szám esetében nem volt teljes a kép: a dobok és a ritmusgitárok megvoltak, de a basszustémáknak, illetve az eredeti gitárosunk, Adam Siegel sávjainak nyoma veszett. Így aztán felvettem ismét a basszust és a hiányzó gitárrészeket. Ez a nóta, a Payback's A Bitch inkább az eredeti változat egyfajta remixe. De van egy vadiúj dalunk is. Fontos volt számomra, hogy bevonjam Jim Martint a kreatív folyamatokba. Egy másik dal esetében pedig a kazettából kellett kiindulni, mert elvesztek a mesterszalagok, szóval azt mondtuk: oké, akkor vessük be a ProToolsot. Tök jó lett a végeredmény, mivel a szalag ép maradt, szóval gyakorlatilag onnan emeltük át a gitárokat meg a basszust, aztán ráillesztettük az éneket. Utána még hozzáadtam némi billentyűt és feljavítottam. Érdekes, szórakoztató kihívás volt ez: mintha valami időkapszulát találtam volna."

A Metallica basszere szerint jó esély mutatkozik rá, hogy a közeljövőben további új dalok is készüljenek a projekt műhelyében. „Épp a járvány kirobbanása előtt jártam San Franciscóban, és magammal vittem egy hordozható magnót meg egy doboznyi kazettát. Nem akartam repülni, így felvezettem Los Angelesből nyolc órán át, így aztán előkerült ez az összes kazetta, amiket egyébként biztosan nem lett volna sem lelkierőm, sem időm végighallgatni. Ezek között leltem rá egy másik szalagra tíz-tizenkét további dallal, amiről már azt hittem, elveszett. Tehát valójában van még egy albumnyi anyagunk, ami esetleg megjelenhetne."

Az Infectious Grooves utolsó nagylemeze 1994-ben jelent meg Groove Family Cyco címmel, azóta csak az említett válogatások jöttek ki ezen a néven. A csapat hosszas kihagyás után 2013-ban állt színpadon ismét a Metallica által szervezett Orion Music + More fesztiválon, tavaly pedig szintén felléptek egy São Pauló-i rádiós fesztiválon.

 

Hozzászólások 

 
#1 Fiamm 2020-07-29 08:23
A Mas Borracho 2000-ben jött.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.