Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

In Flames: Episode 666 kontra Deliver Us

Az ausztrál Loud magazinnak nyilatkozva az In Flames énekese, Anders Friden elmondta: egy cseppet sem foglalkoznak azokkal a rajongókkal, akik kizárólag a zenekar régi albumait istenítik, és az interneten élesen tiltakoznak a későbbi anyagok, így a friss Sounds Of A Playground Fading modernebb zenei iránya ellen.

„Nemrég valaki feltöltötte a Whoracle lemezünk Episode 666 dalát a YouTube-ra azzal a szöveggel, hogy az az új single-ünk, a Deliver Us", mondta Anders a lapnak. „Egyből özönleni kezdtek a kommentek: mennyire utálják a mostani hangzásunkat, mennyivel jobbak voltak a régi dolgaink, most ellenben már kurva szarok vagyunk. És eközben az Episode 666 volt ott, nem a Deliver Us... Ez jól mutatja, mennyire nem változik egyes emberek hozzáállása, és hogyan szajkózzák menetrendszerűen ugyanazt minden új lemezünknél. A csatlakozásom napja óta hallom azokat a hangokat, amelyek szerint inkább a korai dolgokat kellene erőltetnünk. Ez a játék része – a magam részéről egyáltalán nem is foglalkozom ezzel. Ma is megvan a saját hangzásunk, ami kicsit talán más, mint a régi, de a céljaink, a megközelítésünk nem változott. Most sem country lemezt készítettünk. Ha valakinek csak egy dalunk tetszik, az tök jó. Ha egy teljes albumot is szeret az illető, vagy netán az összeset, az kibaszott fantasztikus. Egyik nap passzolsz egy trendhez, másnap már nem – ezzel nem lehet túl sok mindent csinálni. Nem vagyok híve a régi kontra új típusú összehasonlításoknak. Eltérő albumokról van szó, eltérő korszakokról, és persze mi sem vagyunk már olyanok, mint régen."

Anders szerint az In Flames dalszerzési módszerei annak ellenére sem változtak, hogy a Sounds Of A Playground Fading a csapat első albuma, amelynek elkészítésében már nem vett részt az alapító Jesper Strömblad gitáros. „A The Jester Race óta mindig hármasban írtuk a lemezeket Jesperrel és Björn Gelottével, most pedig maradtunk mi ketten. Szar volt, ahogy véget értek a dolgok, de zeneileg nincs szó akkora ügyről, mint azt sokan sugallták. Azelőtt egy egységként dolgoztunk, de ez az egység nem működött tovább, így változtatnunk kellett rajta. Jesper alkoholproblémái mindnyájunkra kihatottak, hiszen egy zenekar esetében az embernek bíznia kell a másikban. Jesper ma is jó srác, pont pár hete mutattam neki pár új nótát... Neki szerintem nehezebb volt ez az egész, mint nekünk. Nem azért váltunk el, mert zeneileg nem értettünk egyet, hanem a függősége miatt. A legjobbakat kívánom neki. Kőkemény helyzetben van: ez egy olyan betegség, amit vagy kezelsz, vagy megjárod a poklot."

Szeptember 25-én az In Flames ismét Budapesten koncertezik a Skalar szervezésében, a fellépés helyszíne a Club 202.

 

Hozzászólások 

 
#2 Equinox 2011-06-27 15:51
Sok agyatlannak meg hakellhanem jött az "új" nóta hallgatatlanul fikázzák h bezzeg a régi, ha meg meghallgatják és mégis azt mondják h szar mert "nem a régi", pedig de, akkor én szégyellem magam helyettük
Idézet
 
 
#1 TattooedAngel 2011-06-27 12:10
Azoknak, akik a Reroute-tól ismerik az In Flamest, persze, hogy szar volt az Episode 666 hangzása! De egy régi rajongó egyrészt tökéletesen tisztában van vele, hogy az egy régi szám volt, másrészt akik 2000 után kedvelték meg a zenekart, azoknak ez a nyers, durva hangzás egyértelműen szar, nekünk meg ez az új nem ér lószart sem...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.