Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Illúzió lenne abban reménykedni, hogy el tudunk készíteni egy új lemezt”

Hiába adtak több fesztiválbulit és speciális koncertet is az elmúlt időszakban, egyelőre nem tervez új nagylemezt Európa egyik legkultikusabb agyas thrash-triója, a svájci Coroner. „Marquis” Marky Edelmann dobos legalábbis gyakorlatilag száz százalékig kizárta ennek lehetőségét egy friss interjúban.

„Nem gondolkodunk a dolgon, méghozzá több okból sem”, mondta a ThrashHead.comnak az ütős. „Az elsődleges probléma, hogy mindannyiunknak van rendes állása. Ron (Ron „Royce” Broder basszusgitáros/énekes) egy cégnél melózik, én pedig műkereskedőként dolgozom. Családos ember vagyok, van egy kislányom, szóval nem vagyok olyan szabad, mint azelőtt, nem mondhatom simán csak azt, hogy oké, most akkor egy hónapra bevonulok a stúdióba. Nem tűnhetek el a munkából annyi időre, és nem hagyhatom egyedül a családomat sem. Tommynak (Tommy „T. Baron” Vetterli gitáros) szintén folyamatosan dolga van a stúdiójával. Ilyen körülmények között legfeljebb illúzió lenne, ha azt mondanám, hogy képesek lennénk elkészíteni egy új albumot, mert annyi időbe telne. Természetesen megpróbálhatnánk, de három-négy évbe biztosan beletelne a dolog…”

Edelmann szerint ugyanakkor nem kizárt, hogy a banda felvegyen egy új dalt, amivel kiegészítheti a régi műsort a koncerteken, de még ezt sem mondta biztosra. Az azonban már biztos, hogy a tervek szerint 2012-ben kijön egy speciális DVD a zenekartól, rajta csupa ínyencséggel, például a valaha adott első Coroner buli felvételével, amit a trió annak idején a szintén svájci Celtic Frost és a Kreator társaságában adott Zürichben.

A Coroner Lausanne-ban, az idén április 23-ai Impetus fesztiválon játszotta első újkori koncertjét, amit utána még több megmozdulás is követett. A gyakran a thrash metal Rushaként emlegetett csapat eredetileg a Celtic Frost roadjaiból alakult a '80-as évek derekán, és a továbbiakban is szoros kapcsolatot ápoltak Tom G. Warriorékkal: első demójukat, az 1986-os Death Cultot egyenesen Warrior énekelte fel. A banda debütalbuma 1987-ben jelent meg R.I.P. címmel, és ugyan a közönségsikerek végig elkerülték őket, a Coroner a későbbiekben még további négy stúdiólemezt rögzített. Az egyéni megközelítésű, egyre technikásabb thrash-alapú muzsika elsősorban a szakma és a zenészek zenéje volt, de az intellektuálisabb durva muzsikák hívei körében is kultstátuszra tettek szert olyan anyagaikkal, mint az 1988-as Punishment For Decadence, az 1989-es No More Color, a talán legizgalmasabb 1991-es Mental Vortex és az indusztriálisabb 1993-as Grin. A zenekar az alternatív érában tetszhalálba meredt, majd 1996-ban hivatalosan is feloszlottak. Vetterli ezután pár évig a Kreator szólógitárosaként zenélt tovább, Edelmann pedig a Tom G. Warrior-féle Apollyon Sunban.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
#3 AntiCimex 2011-12-28 23:07
Jo volt oket latni Zlinben, bar sajnos nekem tul sok volt a Grin lemezes dal. Sajnaltam, hogy a No More Color-rol nem is jatszottak semmit. Oszinten szolva kicsit latszott rajtuk a sok-sok ev kihagyas a szinpadon!!!
Idézet
 
 
+2 #2 zoli 2011-12-28 13:57
Inkább koncertezzenek és jöjjenek Magyarországra is!
Nem igaz hogy nem lehet őket behozni. Komolyan már azon gondolkozom hogy írok nekik és kifizetem a gázsijukat, csak jöjjenek!
Idézet
 
 
+1 #1 Equinox 2011-12-27 12:17
Nagy kár, de megértem őket. Habár szerintem a mai elismertségük mellett megélnének a zenélésből is.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.