Shock!

június 02.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Ihsahnnal dolgozik Devin Townsend

Ihsahn, az Emperor egykori frontembere is szerepel majd Devin Townsend egyik új albumán, a Deconstructionön, mely a The Devin Townsend Project név alatt jelenik majd meg, méghozzá párhuzamosan testvérével, a Ghosttal. A kanadai multihangszeres dalszerző-producer-satöbbi Jens Bogren segítségével februárban már az anyag keverését végzi a svédországi Örebróban, a Fascination Street stúdióban.

„Régóta nagy rajongója vagyok Devinnek és a munkáinak, így amikor meghívott, hogy énekeljek egy kicsit a Deconstruction lemezen, azonnal igent mondtam", kommentálta a felkérést Vegard Sverre Tveitan, azaz Ihsahn, a legendás Emperor nem kevésbé legendás egykori frontembere. „Devin egyike azon kevés művésznek, akik nem ismernek kompromisszumokat, és akárhová elmennek a zenéjükkel, ahová az viszi őket. Csakis tiszteletet érdemel!"

Devin egyszerre két albummal is kirukkol majd: ezek közül a Deconstruction képviseli a brutális oldalt, a vele párhuzamosan megjelenő Ghostra pedig a nyugodt, dallamos témák kerülnek majd fel. Devin összességében úgy fogalmazott: habár a dalokban felvillan a negatív oldal is, a zene kicsengése összességében pozitív, és olyan helyekre is ellátogat majd az anyagokon, ahová tíz éve még egész biztosan nem lett volna képes eljutni.

A Deconstruction lemezen két dobos is szerepel, Ryan Van Poederooyen és a soilworkös Dirk Verbeuren egyaránt játszik a dalokban. Az anyag keverése a hónap végén kezdődik meg Örebróban az Opeth, Katatonia, Paradise Lost lemezekről ismert Jens Bogren segítségével. A két album a jelenlegi tervek szerint legkorábban áprilisban kerülhet a boltokba Devin saját kiadójánál, a HevyDevy Recordsnál. Devin utolsó anyaga Addicted! címmel jelent meg 2009 végén.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Wendigo - Budapest, Rocktogon, 2007. április 29.