Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Így, hogy Jon az Anthraxben játszik, nem igazán lehet működésbe hozni a gépezetet”

1005sfEgy szeptemberi európai körrel jó időre befejezte pályafutását a metalcore-hullám egyik legfontosabb zenekara, a massachusettsi Shadows Fall. Matthew Bachand gitáros egy interjúban ismét leszögezte: nem oszlanak fel, de a mindennapos működésnek valóban annyi. És persze azért Jonathan Donais anthraxes melója is közrejátszott a dolgok alakulásában...

„Tudom, hogy egy nap visszatérünk majd, csak azt nem, mikor, ez a lényeg", mondta Matt a Rocksinsnek. „Nem oszlunk fel, nem gyűlöljük egymást, és nem is állunk le, egyszerűen csak egyes tagoknak a családjukról kell gondoskodniuk. Kicsi gyerekekről van szó, és néha az élet egyszerűen csak közbeszól. Egyelőre mindent függőbe teszünk." Bachand persze azért célzott rá: a döntésben jelentős szerepet játszott Jonathan Donais csatlakozása is az Anthraxhez. „Nem igazán tudunk jelenleg zenét írni úgy, hogy Jon az Anthraxszel játszik és Hollywoodban él, vagyis nincs már itt a közelünkben. Nélküle nem igazán lehet működésbe hozni a gépezetet. És nyilván akkor is másképp nézne ki a történet, ha még ma is azokat az időket élnénk, amikor nem kellett ennyit turnézni, és a zenekarok tudtak keresni a lemezeladásokból. A helyzet napjainkban nem ez, folyamatosan úton kell lenned, és számunkra ez most nem kivitelezhető."

A Shadows Fall következő lemezére ugyan összegyűlt néhány ötlet, de a csapat nem kíván ezekkel foglalkozni. „Én a magam részéről ráérek, szabad vagyok, és semmi nem is tart otthon, szóval bárki megkeres, nyitott vagyok, de az is lehet, hogy én kezdek majd valami újba. Van pár témám, amiket eredetileg még a Shadows Fallnak írtam, de mást is kezdhetek velük. De nem akarok leállni."

Matt az interjú végén egyébként még egyszer megismételte: a bandának nincs végérvényesen vége. „Ne higgyetek a pletykáknak, nem oszlunk fel, csak hibernáljuk magunkat egy kis időre. Lehet, hogy néha belénk lehet majd futni egy-egy fesztiválon vagy önálló koncerten itt-ott, egyszerűen csak arról van szó, hogy nem üzemelünk a továbbiakban fullos üzemmódban."

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.